HABER MERKEZİ

Pandemi nedeniyle mağdur olan ve genelge kapsamında kapanan işletmelere destek verecek olan Sivas Belediyesi, destek müracaatların almaya başladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Sivas Belediyesi tarafından esnafa verilecek olan bin 500TL’lik destek başvurularının başladığını söyledi.

Belediyenin desteğinin zor durumda  olan esnaflar için çok önemli olduğunu dile getiren Köksal, “Pandemi nedeniyle esnaflarımız çok etkilendi. Özellikle kahvehaneler, okul servisleri, kırtasiyeciler, kantincileri olmak üzere farklı sektörlerden çok sayıda esnafımız mağdur oldu. Esnaflar dükkan kirasını, vergi,  sigorta ve diğer giderlerini karşılayamadı. Bu süreçte elbette devletimiz destek oldu. Belediyemiz de daha önce mağdur olan esnaflarımıza bin TL destek vermişti. Yine bin 500 TL destek olacak. Bu destekler esnafımıza zor gününde destek olmuştur. Bu süreçte bizlere destek olan yardım yapan Belediye Başkanımız Hilmi Bilgine, başkan yardımcılarına, meclis üyelerine ve emek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Esnafların sıra beklemeden Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde başvurularının belirlenen gruplar halinde alındığını vurgulayan Köksal, okul servisi, bilardo salonu, çay ocağı, kır bahçesi, kahvehane, kafe, kafeterya restaurant, Lokanta, pastane, okul kantini, internet kafe, nargile, sinema salonu, halı saha, düğün salonu ve hamam işletmecisi esnafların istenen belgelerle birlikte 15 Ocak tarihi mesai bitimine kadar destek için başvuruda bulunmasını istedi.