Mehmet TIRPAN

Divriği İlçesi Çakıltarla Köyü içerisinden geçerek çevreye ve yola zarar veren dereye çözüm bulunması bekleniyor. İl Genel Meclisinde yaşanan sorunun çözülmesi için ilgili komisyona havale edilen konu hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Bölgeye giderek incelemelerde bulunan İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyeleri rapor hazırladı. Hazırlanan rapora ilişkin yerel parlamentoya bilgi veren İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Mustafa Yüzüak, “Divriği İlçesi Çakıllarla Köyü Merkeze 15 km uzaklıkta olup, 15 hanede 75 kişi yaşamaktadır. Köyün girişinde bulunan dere üzerindeki borular deforme olduğundan kullanılamaz hale gelmiştir” dedi.

Bölgeye menfez yapılması halinde problemin çözüleceğini aktaran Yüzüak, “Dere yatağının dolması nedeniyle de yukarıdan gelen sular taşarak yola zarar vermekte ve çevre kirliğine neden olmaktadır. Komisyonumuz söz konusu köyümüzün girişine yapılacak bir menfez ile problemin çözüleceğine kanaat getirilmiştir. Sonuç olarak değerlendirilmek üzere raporumuzun İl Özel İdaresine (Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü) ne gönderilmesi uygun mütalaa edilmiştir” ifadelerini kullandı. İmar ve Bayındırlık Komisyonunca hazırlanan rapor oy birliği ile Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne sevk edildi.