MEHMET TIRPAN

Sivas’ın uzun yıllar boyunca ihtiyacını karşılayacak olan yeni İtfaiye Binası’nın açılışı gerçekleştirildi. Açılış programına Vali Dr. Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Ak Parti Sivas Milletvekili Habip Soluk, Vali Yardımcısı Kadir Algın ve çok sayıda kurum müdürleri katıldı.

17 Bin metrekare alana kurulan yeni itfaiye binası hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İtfaiyecilerimizin daha verimli bir ortamda çalışmalarını sağlamak amacıyla yeni ve modern bir itfaiye binasının inşa edildiğini söyledi.

Göreve başladıkları günden beri şehrin ihtiyaçlarını öncelik sırasına göre belirleyerek birer birer projelerini hayata geçirdiklerinin altını çizen Başkan Bilgin, “2019 yılı planlama ile geçirdik. Seçim öncesi şehrin ihtiyaçları doğrultusunda hazırladığımız projelerin bütçelerini oluşturduk. 2020 yılı itibari ile de ihalelerimiz yaparak projelerimizi hayata geçirmeye başladık. Bugünden itibaren de her hafta bir projemizin açılışını yapacağız.” dedi.

Ortak gayelerinin Sivas olduğunu, şehrin kaynaklarını etkin kullanarak, ihtiyaçları doğru bir şekilde belirleyerek hızlı bir şekilde hayata geçirmeye devam edeceklerini aktaran Başkan Bilgin, “Sivas Belediyesi olarak projelerimizde bize destek olan bürokrasiyi hızlandıran Vali Dr. Yılmaz Şimşek başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Biz inanıyoruz ki birlik ve beraberliğimiz olduğu müddetçe bu şehri bugünkü noktasından çok daha iyi bir noktaya getireceğiz. Açılışını yaptığımız ve milletimizin hizmetine sunduğumuz itfaiye binamız 17 bin metrekare alan üzerine kuruldu. 5 bin metrekare kapalı alana sahip olan tesisimizde Eğitim ve tatbikat alanı, simülasyon odası, kondisyon salonu, kütüphane ve eğitim salonu, çocuk eğitim parkı, personel dinlenme alanları, spor sahaları, idari kısım, yatakhaneler, misafir otoparkı ve İtfaiye araçlarına uygun son sistem garajdan oluşmaktadır. Teknolojinin tüm yeniliklerini içerisinde barından proje, ülkeye örnek olacak tesislerinden biri haline geldi. Bugün sadece bölgede değil Türkiye’nin en modern itfaiye tesislerinden birini şehrimize kazandırdık. Ulaşım kolaylığı açısından çevre yolunun hemen kenarında olan yeni hizmet binası ile olaylara müdahale hızını da artırmış olduk. İtfaiye araçlarımızın üst yapılarını da yeniledik. Yaklaşık 7 milyon TL’lik araç alımı da gerçekleştirdik. Önümüzdeki süreçte İller Bankasından almış olduğumuz kaynakla birlikte maliyeti 20 milyon TL civarındaki 42 metrelik tam donanımlı itfaiye aracımızı da alıp Sivas’ın hizmetine sunacağız. İnşallah itfaiyemize ve alacağımız yeni araç gereçlere çok iş düşmez. Ama bize düşen görev tedbirli olmak. İtfaiye Binamızın maliyeti de yaklaşık 70 Milyon TL tutarında. Milletimizden aldığımız yetki doğrultusunda az konuşup çok değer üreterek işimizi yapacağız. Şehrin ihtiyaçlarını doğru tespit ederek maksimum tasarruflu bir şekilde kamu bütçesini doğru yere harcayarak bu şehirde yaşayan insanları mutlu edecek projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

“HER ZAMAN HAZIRLIKLI OLMALIYIZ”

Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek ise, “Geçen yıl ve bul yıl yaşanan orman yangınları ve sel felaketleri bizlere her zaman hazırlıklı olmamız gerektiğini bir kez daha göstermiştir. Olaylara doğru ve hızlı bir şekilde müdahale etmek son yıllarda ciddi önem kazanmıştır. Geniş bir coğrafyaya sahip olan ilimizde itfaiye teşkilatı oldukça elzem olan bir görevi yerine getirmektedir. Sadece Sivas için değil çevre iller içinde önemli olan itfaiyemiz can ve mal kaybının önüne geçmek için büyük bir özveri göstermektedir. İtfaiye erlerinin olaylara hızlı müdahale edebilmesi, doğal afetlerde ise üst düzeyde sonuç alabilmesi için 17 bin metrekare alanda en ince ayrıntıya kadar düşünülerek hayata geçirilen yeni İtfaiye Binası ilimiz için önem arz etmektedir. Teknolojinin tüm yeniliklerini içerisinde barındıran ülkemizde örnek olacak bu tesisteki tüm çalışanlara kazasız belasız mesailer diliyorum. Riskli bir görevi yerine getiren itfaiye erlerimizin işi artık daha da kolaylaşacak hızlı müdahale ile de daha fazla olumlu sonuçlar alacaklardır. İlimizde sadece yangınlarda değil, fırtına, sel ve depremler gibi tüm doğal afetlerde de 24 saat canla başla çalışarak halkımızın can ve mal güvenliğini sağlayan en büyük kuruluşlardan birisi hiç kuşku yok ki itfaiye teşkilatımızdır. Zaman ve mekan gözetmeksizin üstlendiği görevi büyük bir titizlikle ve hakkıyla yapan kıymetli itfaiye teşkilatımızın çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yeni İtfaiye Hizmet Binasının açılışı dualarla açıldı. Kurdele kesiminin ardından Vali Dr. Yılmaz Şimşek ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, geçmiş yıllarda bir çok yangına müdahale edilen günümüzde ise emekliye ayrılan eski itfaiye aracına binerek tesis içerisinde tur attı.