HABER MERKEZİ

Kangal’da bulunan esnaf teşkilatları Elazığ ve Malatya illerinde meydana gelen deprem sonrasında ihtiyaçlı aileler için seferber oldu.

6.9 şiddetindeki depremin ardından yardım için ülke genelinde olduğu gibi ilimiz ve ilçelerimizde de yardım seferlerliği başlatıldı.

Kangal Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Kangal Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ve Kamyoncular Kooperatifi başkan ve yöneticilerinin gayretleriyle başlatılan yardım kampanyasına ilçe halkı ve esnaflar tam destek verdi.

Elazığ ve Malatya illerindeki deprem nedeniyle mağdur olan  vatandaşlara destek olmak için ilçe sakinleri olarak seferber olduklarını ifade eden Kangal Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Oğuz Erdoğan, “ Deprem sonrasında vatandaşlarımızın sıkıntılarının ve ihtiyaçlarının giderilmesi için ülke olarak yardım kampanyaları başlatılmıştır. Bizlerde Kangal’da bulunan esnaf teşkilatları olarak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında  elektrikli ve tüplü soba, battaniye, ayakkabı, gıda , giyecek ve yiyeceklerden oluşan malzemeleri temin ettik. Toplamış olduğumuz bu malzemeleri de deprem bölgesine gönderilmek üzere Sivas Belediyesine teslim ettik. Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyerek acılarını paylaşıyoruz. Ayrıca kampanyamıza destek olan ilçe halkımıza ve esnaflarımıza da teşekkür ediyoruz” dedi.

Depremzedeler için toplanan malzemeler, bölgeye gönderilmek üzere Sivas Belediyesi ekiplerine teslim edildi.