SÜMEYRA DENİZ

26 Kasım tarihinde yapılacak olan CHP Merkez İlçe Başkanlık seçimleri öncesinde açıklama yapan CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu CHP’nin Türkiye’ye demokrasiyi getiren köklü bir çınar olduğunu belirterek köklerinin Kuvayı Milliye’den geldiğini belirtti.  Karasu, “Bizim demokrasi anlayışımız parti içi demokrasi anlayışımız diğer siyasi partilerinkine benzemezler biz parti içi demokrasiyi işleten üyemizin delegemizin özgür hür iradesi ile kendisini ve partimizi en iyi şekilde temsil edecek adayı belirleyebilecek bir noktada seçimlerimizi gerçekleştireceğiz. Bizim adaylarımızı üyelerimiz delegelerimiz belirler.  Bizim adaylarımızı sarayda oturanlar belirlemez. Biz de seçilen arkadaşımız partimizin ilçe başkanıdır il başkanıdır milletvekilidir genel başkanıdır bir hiyerarşi içinde devam eder. Biz belediye başkanlarımızı tehditlerle zorlamalarla görevlerinden istifa ettirmeyiz biz başbakanları bir gecede normal bir vatandaş haline dönüştürmeyiz.” dedi.

 

Halkın yüzde 49 oyunu almış bir başbakan’ın bir gecede sıradan bir milletvekili olabildiğini aktaran Karasu, “Biz bu siyaset anlayışını bu ülkede hep reddettik bundan sonra da reddetmeye devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

 

26 Kasım’da merkez ilçe başkanlığı kongresi gerçekleştireceklerini aktaran Karasu, “CHP’yi statükocu olarak tanıtmaya çalışanlar asıl statükocunun kim olduğunu en iyi şekilde gösteriyorlar topluma. Belediye Başkanlarını, İl Başkanlarını İlçe Başkanlarını sadece bir kişi belirliyor. Onlara oy verenler ise sadece sandığa gidip oy vermeye mecbur bırakılıyor bu iradeyi biz kesinlikle reddediyoruz. Ülkemize demokrasi gelmesi için ülkemizde gerçek anlamda demokrasinin oluşabilmesi için ise CHP’nin iktidarlığına ihtiyaç vardır.” şeklinde konuştu.