MEHMET TIRPAN

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığına adaylığını açıklayan Hakan Demirgil, gazetemizi ziyaret ederek gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Geneş ile bir süre sohbet ederek destek istedi.

Başkanlığa seçilmesi halinde gerçekleştirecekleri projeler hakkında bilgiler veren Demirgil, “2021 yılında yapılacak olan Esnaf Kefalet Kooperatif seçimi için aday oldum. Aday olmamın en büyük nedenlerinden birisi kooperatifi sadece kredi veren bir kurum olmaktan çıkarmak, şehri ve esnafı geliştirmek” dedi.

Esnafların çok zor bir süreçten geçtiğini ve desteklenmesi gerektiğini aktaran Demirgil, “Ekip arkadaşlarımızla esnaf ve sanatkara ne gibi faydalarımız olur arayışı içerisine girdik. En büyük projelerimizden bir tanesi biz esnaf sanatkarımızın çocuklarını kuracağımız fabrikada istihdam etmek istiyoruz. Yaklaşık bin kişiyi istihdam edeceğiz ve en önemli kriterimizde esnaf çocuğu olması. Bununla ilgi üç projemiz var ve araç alt takımı, savunma sanayi ve tekstil olmak üzere üç başlık altında profesyonel ekiplerimiz çalışmalarını yapıyorlar ve bunu en kısa zamanda şehrimize kazandıracağız. Ahi konutları adı altında bir projemiz olacak yaklaşık bin 500 konutluk bir projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Üçüncü büyük projemiz ise kısa adı SEV olan Sivas Esnaf Vakfı’nı kuracağız. Burada sıkıntıya düşen esnafımıza can suyu olacak bağışlarda bulunacağız. Yine sıkıntıda olan esnaflarımızın çocuklarına burs vereceğiz. Pandemi sürecinde de sicili bozulmayan esnafımız kalmadı bende dahil olmak üzere çünkü iş yok çarkımız dönmüyor. Biz burada kooperatif olarak yasal çerçevelerde tüm esnaflarımızın krediye ulaşılabilirliğini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.