MEHMET TIRPAN

Sivas Tesviyeciler ve Oto Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Hakan Demirgil, yaklaşık 800 üyelerinin olduğunu üyelerinin 700’ünün sanayideki esnaflardan oluştuğunu söyledi.

Bazılarının oda bize ne yapıyor gibi eleştirilerde bulunduğunu aktaran Demirgil, “Sivas bizi bir yere getirdi. Bugünkü konumumuzu Sivas’a borçluyuz. Borcumuzu hizmet ederek bir nebzede olsa ödemek istiyoruz. 2010 yılında üstlendiğimiz görevi en iyi şekilde üyelerimizin gönlünü alarak yapmaya çalışıyoruz. Üyelerimizin yerel problemlerini burada Belediye ile genel ülke problemlerini de konfederasyon vasıtası ile Bakanlıklara taşıyarak çözüyoruz” dedi.

Genellikle yerel problemlerle karşılaştıklarını aktaran Demirgil, “Yerel problemlerin çözümü noktasında ilimiz bürokrasisi bizlere yardımcı oluyor. Üyelerimize dükkân katkısında bulunduk. 3 yıl önce kooperatif kurduk. İlk hedefimiz 70 dükkân yapmaktı. Bu dükkânların 52 tanesini yaparak üyelerimize teslim ettik. Daha sonra hedefimizi büyüterek 150 dükkân yapmaya karar verdik. 100 dükkânımızla ilgili alt yapı çalışmaları bitti. Çevre düzenleme çalışmalarında da sona gelinde. Bu ay sonu itibari ile 100 dükkânımızı da üyelerimize teslim etmiş olacağız. Total da 150 adet dükkân teslim etmiş oluyoruz. 150 dükkânı hiçbir kredi kullanmadan yaptık. Üyelerimizden ilk etapta 20’şer bin TL toplayıp aylık 2 bin TL taksit topladık. Daha sonraki dükkânların yapımı içinde 50 bin TL peşin para aldık aylık 2 bin TL’de para topladık. Esnaflarımızı taksitlerle dükkân sahibi yaptık. Arkadaşlarımızın tapularını teslim ettik ve oturumlarını aldık. Tüm işlerimiz sona erdiği için 12 ayda da kooperatifimizi fes edeceğiz. Genel kurul kararımızı aldık. 3 yıl gibi kısa bir sürede 150 adet dükkânı yaptık teslim ettik. Halen talep var ama başka bir projemiz olduğunu için talepleri karşılayamadık. Dükkânları 160 bin TL’ye mal ettik. Şuan o dükkânların değeri 300 bin TL. Oda ne yapıyor üyelerine 160 bin TL’ye taksitle mal ettiği dükkânı üye 300 bin TL’ye satabiliyor. Biz her zaman odalar üyelerine rant sağlamalı iddiasını savunuyorduk onu da başardık” ifadelerini kullandı.