MEHMET TIRPAN

Tesviyeciler, Madeni ve Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Hakan Demirgil, Üyelerine vermiş oldukları Ahi evleri projesini ne olursa olsun hayata geçireceklerini söyledi.

Seçim döneminde Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ile görüştüklerini ve ahi evleri noktasında yer talebinde bulunduklarını aktaran Demirgil, “Merkeze yakın bir yerde Sivas Belediyesine ait olan herhangi bir araziyi ücreti karşılığında odamıza devretmelerini talep ettik. Bu konuda söz aldık. Ancak bazı sivil toplum kuruluşları ve dernekler süreci baltaladı. Sivas’ta maalesef iş yapmak isteyene çelme takmayı çok seviyorlar” dedi.

Ahi konutları projesini hayata geçirmekte son derece kararlı olduklarının altını çizen Demirgil, “Belediye ait yeri alsakta zaten para ile alacaktık. Arsayı değerinin altında da istemedik. Bugünkü fiyatı neyse belirlenen fiyattan alacaktık. Ancak Sivas öyle bir garip şehir ki bazı STK’lar kendileri bir şey istemiyor isteyenler için ise neden onlara yer veriliyor deniliyor. Ahi konutları yapımı noktasında girişimlerimizi baltalayanlar var. Biz Belediyeden yer alabilirsek alacağız yoksa özel bir yer bulacağız. Üyelerimize verdiğimiz sözü muhakkak yerine getireceğiz. Ön kayıtlarımızı zaten yapmıştık. Allah izin verirse projeye başladıktan sonra kesin kayıt yaptıran üyelerimize 130 m2 3+1 dairelerini yapıp teslim edeceğiz. Üyelerimiz ev kirası öder gibi taksitlerle ev sahibi olabilecekler. Geçtiğimiz yıllarda üyelerimizi dükkân sahibi yapmıştık şimdi de yine isteyen üyelerimizi ev sahibi yapacağız. Bu projede kesinlikle hiçbir çıkarımız yok. Tek amacımız üyelerimize hizmet etmek. Bu projede de bizimle çalışan arkadaşlarımızın maaş beklentisi olmayacak. Daireler kura sonucunda belirlenecek ve herkes hakkına razı olacak. Kimsenin farklı bir beklentisi olmasın. Bütün üyelerimiz eşit şartlarda davranacağız” ifadelerini kullandı.