MELDA GENEŞ

Demir Export desteği ile otizmli çocukların ihtiyaçlarını karşılayacak özel eğitim materyalleri ile donatılan sınıfın açılışı öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Tohum Otizm Vakfı tarafından Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) tanısı olan çocuklar ve gençlerin, tek çareleri olan eğitime ulaşmalarını sağlamak, çağdaş toplum koşullarında yaşamlarını sürdürebilmelerine yönelik gereksinimlerini karşılamak ve ihtiyacı olan devlet okullarına materyal desteği sunmak amacıyla yürütülen Sınıf Donanımı Projesi kapsamında materyal donatılan 133. özel eğitim sınıf Atatürk İlkokulu’nda gerçekleştirildi.

Demir Export desteği ve Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen özel sınıfın açılış törenine Kangal Belediye Başkanı Ahmet Kürşad Apaydın, Kangal Kaymakamı Ahmet Fatih Sungur, Kangal İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hikmet Gürz, Sivas Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Murat Geçili, Demir Export Açık Ocak İşletmeler Grup Direktörü Mert Sökmen ve Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Suat Kardaş katıldı.

“ÖZEL MATERYALLER ÇOCUKLARIN GELİŞİMİ İÇİN OLMAZSA OLMAZ”

Açılış töreninde konuşma yapan Demir Export Açık Ocak İşletmeler Grup Direktörü Mert Sökmen, çocukların eğitiminde kullanılan materyallerin en önemli unsurlardan biri olduğunda söz etti.

Sökmen, Demir Export olarak özel çocuklarımızın meslek sahibi olması, topluma katılması ve kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek yetekenklerini geliştirmesi için Tohum Otizm Vakfı’nın hayata geçirdiği ‘Sınıf Donanımı Projesi’nde bir destekçi olarak yer almaktan dolayı mutluluklarını dile getirdi.

“OTİZMİN GÜNÜMÜZDE BİLİNEN TEK ÇARESİ, ERKEN TANI VE SÜREKLİ, YOĞUN, ÖZEL EĞİTİMDİR”

Doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen gelişimsel bir farklılık olan otizmin görülme sıklığının 54’te 1’e yükseldiğini vurgulayan Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Suat Kardaş, “Türkiye'de 0-19 yaş arasında 434.010 otizmli çocuk – genç var ve bunların sadece 10’u eğitime erişebiliyor. Otizmin günümüzde bilinen tek çaresi olan erken tanı ve sürekli yoğun eğitim ile çocukların yaklaşık yüzde 50’sinde otizmin belirtileri kontrol altına alınabilmekte ve gelişim sağlanabilmektedir. Tohum Otizm Vakfı olarak Sınıf Donanımı Projesiyle otizmli çocukların ve onların öğretmenlerinin nitelikli eğitim imkanlarına erişimi için çaba gösteriyoruz. ” diye konuştu.