MEHMET TIRPAN

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası üyeleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde davullu zurnalı eylem yaptı. Sloganlar atarak memurların sıkıntılarını dile getiren grup daha sonra haksızlıklara son verilmesi gerektiğini belirttiler. Toplanan Grup adına açıklamalarda bulunan Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası Sivas Şube Sekreteri Furkan Kılıçkaya, Pazartesi günü işveren heyeti ile yetkili sendika ve konfederasyonların 6. Dönem Toplu İş Sözleşmesi için masaya oturacağını görüşmelerin canlı olarak kamuoyu ile paylaşılmasını istedi.

12 yıldır kamu çalışanlarının enflasyon rakamlarına ezdirildiğini, memurun adeta yok sayıldığını savunan Kılıçkaya, “12 yıldır yetkili olan sendikaların etkisizliği ve eylemsizliği nedeniyle memurlar ciddi ekonomik sıkıntılar yaşamaktadırlar. 12 yıldır yetkiyi alan sendikalar adeta memuru sattılar. Yıllardır kamu çalışanları haklarını alamadı ve açlık sınırında yaşamaya mahkum edildi” dedi.

Memurun haklarının korunması gerektiğinin altını çizen Kılıçkaya, “Gerçek niyetin ve arka planda neyin amaçlandığının farkındayız. Bu planın bir parçası hükümet, bir parçası yetkili sendikadır. Memur maaşlarını asgari ücretle eşitleme planını görüyoruz ve bu planın gerçekleşmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Yapılan zamların ardından memur maaşları eridi. TÜİK’in açıkladığı rakamlar da gerçeği yansıtmıyor. Açıklanan rakamlarla gerçek enflasyon rakamları arasında en az iki katı fark var. Memurun alım gücü her geçen gün düşüyor. TEÇ-SEN olarak kamu çalışanları adına, geçmiş yıllardaki kayıplarının giderilmesi için yapılacak memur zam oranlarından bağımsız olarak seyyanen zam yapılmasını talep ediyoruz.  Kamu çalışanlarının demokratik ve sendikal haklarının kullanılması için olmazsa olmaz olan Grev Hakkının yasal olarak tanınmasını istiyoruz. Yıllardır, öğretim yılına hazırlık ödeneğinden mahrum bırakılan ve okulların eğitim-öğretime hazırlanmasında çok büyük emeği geçen eğitim çalışanlarına öğretim yılına hazırlık ödeneğinin tüm eğitim çalışanlarına verilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.