HABER MERKEZİ

Sivas’ta OSB’de üretim yapan Korkmaz Panel Soğutma Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Kürşad Korkmaz, şehrin gelişmesi ve nefes alacakları alanların uygun koşullar ile oluşturulması yönünde yetkililere seslenerek bahçeli evler konusunda geç kalınmamasını gerektiğini söyledi.

İnsanların son yıllarda bahçeli ev arayışına geçtiğini ifade eden Korkmaz, “Mimari yapısı gelişmeyen bir şehrin, kültürü, ticareti, eğitimi, ufku, hayali gelişmiyor. O yüzden bu şehir hepimizin, her kesimin eşit şartlar içerisinde yaşam alanlarının daha iyi hale getirilmesi için çocuklarımızın doğa ve toprak ile içe olacağı orta ölçekli bahçeli yaşam alanlarını gelin hep birlikte inşa edelim.” dedi.

Konut fiyatlarının yüksek olmasından dolayı dar ve orta gelirli vatandaşların uygun fiyat ve taksitli bir şekilde bahçeli ev alabileceklerine vurgu yapan Korkmaz, “Sivas’ın farklı bölgelerinde tek katlı yatay mimari şeklinde bahçeli evler oluşturulabilir. Bu tür projeler hayata geçirilirse şehrimizde yaşayan orta ve dar gelirli vatandaşlar için yerinde bir girişim olur. Mimari yapısı gelişmeyen bir şehrin, kültürü, ticareti, eğitimi, ufku, hayali gelişmez. Bu şehir hepimizin, her kesimin eşit şartlar içerisinde yaşam alanlarının daha iyi hale getirilmesi için çocuklarımızın doğa ve toprak ile içe olacağı orta ölçekli bahçeli yaşam alanlarını gelin hep birlikte inşa edelim. Bu konuda TOKİ veya Belediye iş birliğiyle bu tarz yaşam alanları yapılabilir” ifadelerini kullandı.

“TOKİ VEYA BELEDİYE ÖNCÜLÜK EDEBİLİR”

İlimizde bahçeli ev kültürünün yok denecek kadar azaldığını bu kültürün yeniden yaygınlaştırılması gerektiğini aktaran Korkmaz, “İlimizde çok katlı mimarilerin yanı sıra bahçeli evler de yapılmalı. Bu konuda özellikle hazine arazileri tercih edilebilir. Özellikle içerisinde bulunduğumuz salgın günlerinde doğaya ne kadar ihtiyacımız olduğu bir gerçeği ile karşı karşıya kaldık” dedi.

Şehrimizde villa tarzında yapılan bahçeli evlere ne yazık ki orta halli ve dar gelirli vatandaşların sahip olma şanslarının olmadığının altını çizen Korkmaz, “O yüzden şehirde devlet güvencesi, TOKİ veya Belediyemiz aracılığı ile tek katlı şehrin belli bölgelerinde inşa edilecek bahçeli evlere ihtiyaç duyulmakta. Yapılacak olan bahçeli evlerin sayesinde Sivas’ında çehresi daha iyi anlamda gelişmiş olacak. Eğer bu projeyi ilgili kişiler sağlıklı bir şekilde hayata geçirebilirlerse şehir için hem yeni yaşam alanları oluşmuş olur, hem de ekonomik olarak her kesimin bütçesine uygun bahçeli evler inşa edilmiş olacaktır. Bu konuda Belediye, Valilik ve STK Başkanlarının öncülük edeceklerine inanıyorum. Eğer hep birlikte bir arada hareket edersek şehrin çevresinde yer alan arazileri belirlersek ve uygun koşulları da oluşturarak taksitle şehir yaşayanlarımızı bahçeli ev sahibi yaparız. Bu sayede şehirdeki konut fiyatları ve villa olarak dediğimiz yaşam alanlarının fiyatlarının da düşmesini sağlamış oluruz. Ben Sivaslı bir iş insanı olarak şehrimizde bu şekilde bir projenin hayata geçmesi için yetkili kişilerin vereceği destek ile el birliği ve dayanışma içerisinde şartların oluşması yönünde kamuoyunun faydasına hızlı bir şekilde harekete geçilmesini isterim. Mimari yapısı gelişmeyen bir şehrin, kültürü, ticareti, eğitimi, ufku, hayali gelişmiyor. Biz ister ve gayret edersek bunu başarabiliriz. Onun için gelin daha fazla geç kalmayalım. Sivas’a hep birlikte bu imzayı atalım ve bu imza sizin ile ebedîleşsin. Bunun için Bakanımızı, Vekillerimizi, Valimizi, Belediye Başkanımızı ve STK Yöneticilerimizi konuya hassasiyetle yaklaşmalarını istiyorum” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.