Mehmet TIRPAN

Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına giderek DAP Başkanından Sivas’a kurulması planlanan hayvan pazarına ilişkin destek istedi.

Sivas´ın modern bir hayvan pazarına kavuşması noktasında çalışmalarına hız verdiklerini belirten Hastaoğlu, “Sivas’a modern ve kapsamlı bir hayvan pazarı kazandırmak için hazırladığımız projeyi DAP Başkanı Adnan Demir’e sunduk. Projeyi oldukça beğendiler ve projeye yüzde 90 oranında destek verecekler” dedi.

DAP İdaresinin verdiği desteklerin Sivas’ın tarım ve hayvancılığına büyük katkıları olduğunu aktaran Hastaoğlu, “Sivas´ın modern bir hayvan pazarına kavuşması noktasında çalışmalara hız verdik. Et ve Süt Kurumu’nun olduğu alana modern bir hayvan pazarını ilimize kazandıracağız. Doğu Anadolu Projesi (DAP) Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir’i ziyaret ettik. Et ve Süt Kurumu yanında yapılması planlanan hayvan pazarı ve Sivas Ticaret Borsası’nın projesi olan Kaba Yem ve Ot Borsası tesisi yapımı ile ilgili çalışmalar hakkında değerlendirmede bulunduk. Hayvan pazarı projesinin hayata geçirilmesinin ardından bölgeye lisanslı depoculuk ve buğday pazarı ile Kaba Yem ve Ot Borsası kurulması için çalışmalara başlanacak” ifadelerini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ve DAP İdaresi tarafından Sivas’a yapılacak olan yatırımlarla ilgili görüşlerini dile getiren DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir ise, “Sivas’ın tarım ve hayvancılığının gelişip, kalkınması ve ekonomik anlamda sıkıntılarını aşması için elimizden gelen desteği sağlarız. Sivas’a yapılacak olan hayvan pazarı için işbirliği yapmaya hazırız. Bölgeler arası gelişmişlik farkının en az seviyeye indirilmesi için Sivas’ta ilgili kurumlar ile her zaman dayanışma ve işbirliği içerisinde olduk. Yapılması planlanan hayvan pazarına DAP idaresi tarafından yüzde 90 oranında destek vereceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından DAP Başkanı Adnan Demir’e, Sivas Çifte Minareli tablo hediye edildi.