MEHMET TIRPAN

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, Canlı Hayvan Pazarı ve Ot Borsası projesinin çok ortaklı olduğunu söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin de projeye finansal destek vereceğini aktaran Kaya, “Doğu Anadolu Projesinden Canlı Hayvan Pazarı ve Ot borsası yapımı için finansal destek alacağız. Prosedür tamamlandı. İhaleye çıkıldı. İhalenin ardından yer teslimi yüklenici firmaya yapılacak” dedi.

Taşlıdere mevkiindeki Kovalı bölgesine yapılacak olan Canlı Hayvan pazarının Sivas’a değer katacağını aktaran Kaya, “Hayvan pazarının o bölgeye yapılması oldukça uygun oldu. Et ve Süt Kurumu’ da bilindiği üzere o bölgede. Hayvanını satmak için hayvan pazarına gelen besiciler hayvanlarını Et ve Süt Kurumuna kestirebilir. O bölgedeki tesisler entegre bir şekilde işleyişini sürdürebilecek. Sivas’a yapılacak olan iş Şarkışla hayvan pazarının muadili bir iş değil. Şarkışla’nın rakibi olan bir işte değil. Şarkışla’daki Hayvan pazarına giden besici hayvanını satamazsa alternatif olarak Sivas’taki Hayvan Pazarına gelebilecek. Şarkışla’daki hayvan pazarı Cumartesi günü. Sivas’taki hayvan pazarı ise Pazar günü açık olacak. Hayvanını Şarkışla’da satamayan gerekirse Pazar günü de Sivas’a gelecek. Şarkışla hayvan Pazarı’nın Türkiye’de bir markası var. Hiç kimse Şarkışla’nın o imajını yıkamaz. Çevre illeri hayvan pazarları ile donatılsa hayvanını satmak isteyen kesinlikle Şarkışla’ya gelecek. Şarkışla Türkiye’deki en büyük hayvan pazarlarından bir tanesi. Bunu en batıdaki kişi de biliyor en doğusundaki kişi de biliyor. Biz bundan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Bizim derdimiz Şarkışla hayvan pazarının açığını başka türlü giderebilmek. Şarkışla’nın imajını sarsmaya ve yıkmaya hiç kimsenin gücü yetmez. Önümüzdeki yıllarda Şarkışla hayvan pazarını da geliştirmek adına çeşitli projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.