MEHMET TIRPAN

Sivas’ta hayata geçirilen Kurslarda Öğretimin Planlanması ve Rehberlikte Üstünleşme (KÖPRÜ) Projesi kapsamında günümüze kadar yapılan çalışmalar masaya yatırıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, okul müdürleri ve proje koordinatör öğretmenlerinin katıldığı toplantıda proje kapsamında il genelinde gerçekleştirilen sınavlar ve elde edilen başarı istatistikleri ele alındı.

Branş bazında değerlendirmelerin de yapıldığı toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, KÖPRÜ projesi ile birlikte ilimizdeki başarı seviyesinin arttığını söyledi.

Projenin eksiksiz bir şekilde yürütülmesi noktasında alınması gereken tedbirler konusunda da okul müdürlerine uyarılarda bulunan Savaşçı, “KÖPRÜ projesi ile birlikte Sivas'ın başarı seviyesi ivme kazandı. Her geçen gün yükselen bir grafik var. Öğrencilerimizin başarı seviyesinin arttığını görmek bizleri mutlu ediyor. Ancak, daha fazla gayret göstermeliyiz. Arzu ettiğimiz başarı seviyesini yakalamak için hem okul müdürlerimize hem de öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor. Özellikle başarı seviyesi düşük olan branşlarda ek çalışma yaparak KÖPRÜ projesini daha etkin bir şekilde yürütmeliyiz” dedi.

KÖPRÜ Modelinin tüm Türkiye'ye örnek olacak bir proje olduğunu sözlerine ekleyen Savaşçı, “Okullarımız oldukça iyi durumda. Bina anlamında hiç bir eksiğimiz yok diyebiliriz. Bizlerde donanımlı okullarda başarıyı yakalamalıyız. Kurslarda Öğretimin Planlanması ve Rehberlikte Üstünleşme Projesi ile destekleme ve yetiştirme kurslarının verimini artırdık. Müdürlüğümüz tarafından geliştirilen özel bir yazılımla liselere giriş sınavına hazırlanan öğrencilerin akademik başarısını yakından takip etmiş olduk. El birliğiyle yepyeni başarı köprüleri inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı