Mehmet TIRPAN

 

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu, Geçtiğimiz Pazar günü Sivas’a gelen Recep Tayyip Erdoğan’a her şeyin güllük gülistanlık olarak gösterildiğini söyledi.

Sivaslılar olarak Cumhurbaşkanının Sivas’a geldiğinde umutlandıklarını ancak beklentilerin boşa çıktığını vurgulayan Karasu; “Bunun en önemli nedeni Sivas’ı yönetenler Cumhurbaşkanı geleceği dönem öyle bir hava estiriyorlar ki geldiğinde Sivas’a büyük sözler verecek yatırımlar yapacak ve Sivaslı mutlu olacak ama her zaman olduğu gibi yine dağ fare doğurdu ve beklentilerimizin tamamı boşa çıktı” dedi.

Cumhurbaşkanının Sivas’taki konuşmasının neredeyse tümünü Kudüs’e ayırdığını ve gittiğini ifade eden Karasu; “Şimdi sormak istiyoruz yetkililere. Haziran 2015 seçimlerinden önce söz verdiğiniz 2019 seçimleri geliyor. 2. Üniversiteye ne oldu hiçbir adım ne yazık ki atılmadı. 4 sefer açılışını yaptığınız Et Kombinasına ne oldu ne zaman çalıştırabilmeyi düşünüyorsunuz?. Güçlü Türkiye derken Sivas’ta son 4 yılda büyük firmaların birçoğu batıyor. Bu batışlar hızlanırken bu iş adamları için hiç bir şey yapamayan ve konuşamayan siyasiler ve STK’lar Cumhurbaşkanının konuşmalarını alkışlarken hiç utanmıyorlar mı? 2010 yılında ihalesi yapılan ve 2014 de açılışı yapılacak olan hızlı trenin hızlandırılacağı sözünü veren Cumhurbaşkanını alkışlayanların 2018 yılına gelindiğinden haberleri yok mu zaten 4 yıl gecikmiş bir projenin bu gidişle en erken bitiş tarihi 2023 dür. Kimse kimseyi kandırmasın. Acaba Cumhurbaşkanı açılışları yaptığı bölgede sağ tarafına bakıp da fuar alanını gördü mü? Milyonlarca para harcanan yarım kalan ve kaderine terk edilen bu proje ne olacaktır?. Sürekli Türk lirasından sıfır atmakla övünenlerin konu Sivas’a yatırım olunca 20 milyar yerine 20 katrilyon demeleri bilinçlidir. Onlarda biliyorlar ki toprak bakımından ikinci yerleşim sayısı bakımından 1. olan Sivas’ın belediyelerine, Özel İdaresine tüm kurumlarına ait yatırım ve gelen paranın toplamı budur. Yetkililerden bu 20 milyarlık yatırımın neler olduğunu da öğrenmek isteriz” ifadelerini kullandı

“KRAL ÇIPLAKTIR”

2018 yılında Özel İdare yatırım programı için ayrılan para da değinen Başkan Karasu; “Yatırıma ayrılan para 21 milyon iken 20 milyarlık yatırımlar nereye yapılmıştır. 15 yılda Sivas’tan gidenlerin değeri bu paraların çok çok üstündedir. Sivas’ta esnaf bitmiştir. Çiftçi bitmiştir.  Sayısı sınırlı olan iş adamlarının her gün birisi batmaktadır. Bunları görmeyip de hala halkı yanıltmaya kimsenin hakkı yoktur” dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi’nin bulunduğu durumunu da ele alan Karasu; “Üniversite hastanesinde doktorlar bir bir kaçmaktadır. Erken doğum ünitesinde doktor kalmamıştır. Bebek ölümleri her geçen gün artmaktadır. Üniversitenin borçlarını ödememesinden dolayı birçok esnaf batmak üzeredir iktidar yetkilileri bu konular için ne yapmaktadırlar?. Bu kadar sorunun ve sıkıntının yaşandığı şehrimizde güzel sözler ile halkımızı aldatmaya kimsenin hakkı yoktur. Kral çıplaktır” şeklinde konuştu.

“HAKSIZLIĞIN, HUKUKSUZLUĞUN KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR”

Amerika’nın Kudüs kararına ve CHP’li Belediye Başkanının görevden alınmasına da tepki gösteren Karasu sözlerini; “Amerika’nın Kudüs kararını şiddetle kınıyoruz. Filistin’in yeri bizler için farklıdır. Yıllarca devrimci gençler 68’lerde, 78’lerde İsrail’e karşı savaşıp şehit olurken o dönemlerde emperyalizmin ve Amerika’nın taşeronluğunu yapanların Filistin’e sahip çıkmayanların bugün çokta konuşmaya hakkı yoktur. Ayrıca belgeleri ortaya çıkınca Cumhuriyet Halk Partisini tehdit edenler mahkeme kararı olmadan haksızca, hukuksuzca belediye başkanımızı görevden alanlar bir gün gelecek bu hukuksuzlukların bedelini ödeyeceklerdir. Kendi belediye başkanlarını niçin istifa ettirdiklerini bile açıklayamayanlar şimdi suçlu aramaktadırlar. Bizim her belediye başkanımız her kuruşun hesabını verecek niteliktedir. Bunlarla Cumhuriyet Halk Partisini korkutacağını sananlar tarihi bir yanılgı içindedir. Haksızlığın, hukuksuzluğun karşısında susan dilsiz şeytandır” şeklinde sonlandırdı.