MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan’ı ziyaret ederek hastanede verilen sağlık hizmeti ve yeni alınacak olan emar cihazı ilgili bilgi alışverişinde bulunduk. Ziyarete gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Melda Geneş ve personelimiz katıldı.

Üniversite Hastanesi’nin sadece Sivaslılara değil çevre illerdeki hastalara da hizmet verdiğini, her geçen gün yeni ekipmanlar alarak tahlil, teşhis ve tedavi noktasında ciddi ilerlemeler kaydettiklerini aktaran Doğan, gelişen teknolojiye ayak uydurarak tedavi olmak üzere yurt içinden ve yurt dışından gelen hastalara en iyi sağlık hizmeti vermek adına her konuda ciddi gayret gösterdiklerini aktardı.

Hastanede mevcut bulunan emar cihazının sık sık ağrıza vermesi sebebi ile ihtiyaca tam anlamı ile cevap vermemesi sebebi ile yeni bir cihaz almak adına girişimde bulunduklarını aktaran Başhekim Prof. Dr. Doğan, “Emar cihazımız sık sık ağrıza verdiğinde hastalarımız mağdur oluyordu. Yaşanan mağduriyetin önüne geçmek adına ikinci bir emar cihazı için girişimlerde bulunduk. Bütçemiz aslında bu yıl için cihaz alımına yetmiyordu ama Cumhuriyet Üniverstesi Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’ın Ankara’da yetkililerle görüşüp cihaz alımı için yetki ve onay aldı.” dedi.

Cihazın ödeneğinin gelmesi ile birlikte acil bir şekilde emar cihazı alacaklarını aktran Başhekim Doğan, “Bu yıl içerisinde son teknolojiye sahip olan 3 tesla dediğimiz emar cihazımızı üniversitemize kazandıracağız. Radyolojik görüntülemeyi rahatlıkla çekebilen ve bize özellikle teşhiş konusunda yardımcı olacak emar cihazı ile daha kaliteli ve hızlı sağlık hizmeti vermeyi planlıyoruz. Bir kaç ay içerisinde yeni cihazımızı hastanemize kazandırmış olacağız. Yeni cihazın alımı ile birlikte emar çekimlerinde verilen sürede kısalmış olacak. Hastalarımıza emar için 15 gün süre veriliyorsa bu süre 10 güne kadar düşebilecek. Yeni cihaz hızlı ve ayrıca oldukça fazla donanımlı olacak. Bizlerde şehrimize son teknolojik donanımlara sahip yeni bir emar cihazı kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Melda Geneş, Başhekim Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan’a Kur’an-ı Kerim hediye ederek vermiş oldukları sağlık hizmetlerinden dolayı kamuoyu adına teşekkür etti.