Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) yeni sezonda oynanacak maçlarda Sivas’ı temsil edecek Cumhuriyet Üniversitesi Spor Kulübünde (CÜSK)  hazırlıklar sürüyor.  Üniversite sosyal tesislerinde 1 haftalık kampla giren kırmızı-beyazlı ekipte yapılan antrenmanlarda tempoların yükseldiği gözleniyor. Sosyal tesislerde kampa giren ve sezon hazırlıklarını Cumhuriyet Stadyumu’nda yaptığı iki antrenmanlarla sürdüren CÜSK’te, yapılan çalışmalarda futbolcuların ortaya koydukları tempolar teknik heyet tarafından beğeniliyor.

DENETİMDEN GEÇTİ

Yeni sezonda Bölgesel Amatör Ligde (BAL) oynanacak maçları kendi tesislerinde oynamak isteyen Cumhuriyet Üniversitesi Spor Kulübünün tesisleri denetimciler tarafından gezildi. Futbol Federasyonundan gelen denetimciler tarafından gezilen tesislerde yapılan denetimlerde küçük eksikliklerin ortaya çıktığı, federasyon yetkililerinin bu eksikliklerin giderilmesi için CÜSK yönetiminden taleplerinin olduğu öğrenildi. CÜSK, yeni sezonda BAL müsabakalarını Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesi içinde bulunan Cumhuriyet Stadyumu çim saha ve sentetik sahada oynamak istiyor.

CUMA GÜNÜ KAMP SONA ERİYOR

Yeni sezon hazırlıklarını Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal tesislerinde girdiği kampla devam ettiren Cumhuriyet Üniversitesi Spor Kulübünde (CÜSK) kamp Cuma günü tamamlanacak. Cumartesi günü akşam antrenmanıyla birlikte sosyal tesislerde kampa giren kırmızı-beyazlı ekipte birinci etap kampı Cuma günü akşam yapılacak antrenmanın ardından tamamlanacak. Bayram izni kullanacak olan futbolcular bayramın 4’üncü günü yeniden sezon hazırlıklarına yapacakları antrenmanlarla başlayacak.

HAZIRLIK MAÇLARI ÖNEMLİ

Cumhuriyet Üniversitesi Spor Kulübü (CÜSK) teknik direktörü Ahad Kömürlüoğlu, sezon öncesi oynayacakları hazırlık müsabakalarının önemine değendi. Yeni kurulmuş bir takım olduklarını belirten Kömürlüoğlu, antrenmanların yanı sıra oynayacakları hazırlık maçlarının ekiplerine önemli katkılar yapacağını söyledi. Bayram dönüşüyle birlikte hazırlık müsabaka programlarını hazırlayacaklarını kaydeden Kömürlüoğlu, “ Altı veya 7 hazırlık müsabakası oynamayı düşünüyoruz. Bu maçları kendi sahamızda ve deplasmanda oynayacak şekilde planlayacağız. Hazırlık maçlarını her zaman önemsedik Yeni sezon öncesinde de önemsiyoruz” dedi.

TRANSFER EKSİKLİKLERE GÖRE YAPILACAK

Yeni sezon hazırlıklarını kendi tesislerinde yaptığı antrenmanlarla sürdüren Cumhuriyet Üniversitesi Spor Kulübünde (CÜSK) transfer çalışmalarının tamamlanmadığı teknik heyetin vereceği rapor doğrultusunda bu yöndeki çalışmaların devam edeceği ifade ediliyor. Kırmızı-beyazlı ekipte teknik direktör Ahad Kömürlüoğlu, yapılacak kampların ardından ve oynanacak hazırlık müsabakalarıyla birlikte oluşacak transfer ihtiyacına göre yönetim kuruluna rapor vereceklerini söyledi.

LİG EYLÜLDE BAŞLAYACAK

Yeni sezonda Bölgesel Amatör Ligde (BAL) sezon Eylül ayında başlayacak. Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre BAL’da yeni sezon 21-22 Eylül 2019 tarihlerinde oynanacak müsabakalarla başlayacak. Çit devreli lig usulü oynanacak maçlarda gruplarını ilk sırada tamamlayan ekipler 3’üncü lige yükselme play-off maçlarında yer alma hakkı elde edecek. Yeni sezonda CÜSK’ün hangi grupta yer alacağı ise yapılacak kura çekiminin ardından belli olacak.

KAMUOYUNDAN DESTEK BEKLİYORLAR

Cumhuriyet Üniversitesi Spor Kulübü Yönetimi (CÜSK) yeni sezon öncesi kamuoyundan destek bekliyor.  Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) oynanacak müsabakalarda kenti temsil edeceklerini dile getiren genel kaptan İsmet Acaroğlu, yönetim ve futbolcu grubu olarak Sivaslıların desteklerini görmek istediklerini söyledi.  Yönetim ve ekip olarak Sivas’ı BAL’da en iyi şekilde temsil etmek için yola çıktıklarını kaydeden Acaroğlu, verilecek desteklerle yönetim ve ekip olarak çok daha iyi yerlere geleceklerine inançlarının tam olduğunu dile getiriyor.