SÜMEYRA DENİZ

CHP Merkez İlçe Başkanlığına Özcan Erdoğan aday oldu. Erdoğan’ın adaylığını açıklamadan önce konuşma yapan İl Başkanı Ulaş Karasu, “CHP Merkez İlçe Başkanı Adil Keser ağabeyimiz 2012 yılından itibaren CHP Sivas Merkez İlçe Başkanlığı görevini yürüttü. Bu süreçte artık aday olmak istemediğini ailevi nedenleri olduğunu Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik koşulların kendisini de etkilediğini ve bundan dolayı da aday olmayacağını ve başka bir arkadaşımızla yola devam edilmesi gerektiğini ifade etti. Kendisi bazen gençlik kolları üyesi kadar genç, bazen 70 yıllık partili kadar bilgili bu partinin her aşamada kademe bayrağını seve seve dalgalandırdığı için CHP’ye büyük emekler verdiği için kendisine teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yaşantısında başarılar diliyorum. Bu süreç bir yarıştır. Parti içi demokrasi yarışıdır. Kazanan 26 Kasım’da CHP olacaktır. Özcan Erdoğan Bey’e de başarılar diliyorum” dedi.

Merkez İlçe Başkanlığından ayrılan Adil kese ise konuşmasında ayrılma sebeplerinden bahsetti. Keser, “Zorlukları beraber aştık. Partimize yaptığım görevler helali hoş olsun. Bundan sonra da yapacağım görevler zaten daha fazla olacak. Bu süreçte çalışırken kırgınlıklarımız dargınlıklarımız olmuştur. Parti menfaati noktasında belki bazı arkadaşlara sert tavırlarımız olmuştur. Bunun bilerek olduğunu düşünmeyin. Kırgınlığı olanlardan özür dilerim. Neden aday olmadım? Kişisel nedenlerden biraz da yeni yüzlerin olmasının partiye daha artı sağlayacağını düşündüm. İnşallah kongrede başkan olarak seçeceğiz. Arkadaşıma görevinde başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Merkez İlçe Başkanlığına adaylığını açıklayan Erdoğan, Siyaset bana ne verecek değil ben topluma ne vereceğim diye düşünmek gerek diyerek

 

Gün hep birlikte yeniden bir iktidar yürüyüşü başlatma günüdür.  Ben şimdi bu kürsüden geçmişte yaşanan tüm olumsuzlukları, kırgınlıkları, daha da önemlisi küçük hesapları bir kenara koyarak tümünüzü birlikte davranmaya çağırıyorum. Her gün daha da yoksullaşan, açlığa ve işsizliğe mahkûm edilen halkımızın refah ve mutluluğu çocuklarımızın aydınlık geleceği için barış içinde yaşanası bir dünya dileğiyle çağdaş, sosyal hukuk devleti gibi yönetilen, özgür, demokratik bir Türkiye umuduyla, Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Merkez İlçe başkanlığına adayım” diyerek adaylığını açıkladı.