Mehmet TIRPAN

Saadet Partisi (SP) Sivas İl Başkanı Osman Gönay, Yıllar sonra Sivas’tan bir Cumhurbaşkanı adayı çıktığını, Sivas’ın Milletvekilliğini ve Belediye Başkanlığını yapan Temel Karamollaoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı yarışını, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas’tan başlatacağını söyledi.

İktidarın baskın seçim kararının ardından kendilerini yeni bir seçim heyecanı sardığının altını çizen Gönay, “Bilindiği gibi 24 Haziranda yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde mecliste grubu bulunmayan partilerin Cumhurbaşkanı adayı gösterebilmek için 100 bin imza şartı getirilmişti. Saadet Partisi olarak bu imza sürecinde Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Temel Karamollaoğlu’na gösterdikleri teveccühten dolayı bütün halkımıza teşekkür ediyoruz. Yüzbin imza yerine 160 bin imza vererek Genel başkanımızın bu yarışta bulunması gerektiği halkımız tarafından tescillenmiştir” dedi.

13 Mayıs 2018 Pazar günü saat:14.30’da hükümet meydanında yapılacak olan “Bilge Başkan Hemşerileriyle buluşuyor” programına bütün halkı davet eden Gönay, “Yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinin Ülkemize hayırlar getirmesini niyaz ediyorum. Kutuplaştırmayı, ötekileştirmeyi değil kucaklaştırmayı esas alan ve “Geleceğin için değiştir” sloganıyla yola çıkan Genel Başkanımızın, Ülkemizin sorunlarıyla nasıl çözüleceğine dair öneri ve projelerini birlikte dinlemek nezaketini gösteren hemşerilerimize şimdiden teşekkür ediyorum. Bilhassa ilçeleri merkeze en uzak olan illerin başında gelen Sivas’ımızın uzak ilçelerinden kalkıp gelen ve imza veren kardeşlerimize ve özellikle hasta ve yaşlı olmalarına rağmen bu hizmetten geri kalmak istemeyerek imza atmaya gelen bütün kardeşlerimize yürekten teşekkürü bir borç biliyoruz. Değerli kardeşlerim yıllar sonra Sivas’tan bir Cumhurbaşkanı adayı çıkıyor. Sivas’ımızın Milletvekilliğini ve Belediye Başkanlığını yapmış Temel Karamollaoğlu Cumhurbaşkanlığı yarışını, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı güzel şehrimizden başlatıyor” ifadelerini kullandı.