Mehmet TIRPAN

İl Özel İdaresi Meclis toplantı salonunda devam eden Kasım ayı toplantılarında bütçe yeniden gündeme geldi. Gündem dışı söz alan AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Bayram Sevim, Kasım ayının bütçe ayı olduğunu, bütçenin ve gelir kaynaklarının artırılması noktasında fikir alışverişinde bulunulması gerektiğini söyledi.

Bütçeyle alakalı olarak çalışmalar yapılması gerektiğini ifade eden Sevim: “Sivas İl Özel İdaresine ayrılan bütçenin artırılması için milletvekillerimizle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanına gidelim ve Sivas’ı anlatalım. Sayın meclis başkanım biz Cumhurbaşkanımızla görüşmek istiyoruz. Yani meclis olarak gidip Sivas’ı anlatalım. Bunu da sizden bekliyoruz” dedi.

Mecliste söz alan arkadaşlarının CHP şunu yaptı AK Parti bunu yaptı gibi söylemlerde bulunduğunu vurgulayan Sevim: “Meclisimizde yaşanan tartışmaları izliyoruz. Ben şöyle dedim ‘Bizim gündemimiz bu olmamalı. Arkadaşlarımız çıkıyor, CHP şunu yaptı, Ak parti bunu yaptı diyor. Arkadaşlar millet CHP’den memnun olsaydı AK Parti’yi iktidar yapmazdı. Biz hepimiz aynı geminin içindeyiz. Biz hep geriye mi bakacağız? Ben bizim önümüze bakmamız gerektiğini düşünüyorum. Tabi bütçeyle alakalı bütçede ne var? Gelirlerimiz ne kadar? Giderlerimiz ne kadar? Ben önümüzdeki hafta bütçenin kalemleri konusunda görüşmek istiyorum. Buraya bütçenin kalemleri gelecek burada tartışacağız. Bütçenin bazı kalemlerinden alıp bazılarına versek hiç kimse razı olmuyor. Burada müdürlerimizin görüşlerini alacağı ve son kararı bizler vereceğiz. Bütçeyle alakalı olması gereken neyse onu yapmamız lazım” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ KIRSALDA OY KAYBEDERSE BU TARIM BAKANLIĞI’NIN POLİTİKALARI YÜZÜNDENDİR”

Tarım ve Hayvancılıkta yaşanan sıkıntılara da değinen Sevim: “Tarımla alakalı hakikaten sıkıntılar var. Eğer 2019 da Ak Parti kırsalda oy kaybederse, bu Tarım Bakanlığı’nın politikaları yüzündendir. Bu çok ciddi bir iddia. Ama ben bunu buradan söylüyorum” dedi.

Sıkıntıların giderilmesi noktasında çözüm yolları aranması gerektiğini vurgulayan sevim: “Üreticilerin sıkıntıları var, ette sıkıntılar var, hububatta sıkıntılar var. Bunları çözmemiz gerekir diye düşünüyorum. Geçmişte biz bir 7 Haziran’ı yaşadık. Köylerdeki vatandaşlarımız dedi ki, AK Parti’ye biz bir ders verelim. AK Parti emekliye, asgari ücretliye bakmıyor dediler. Seçimden sonra Ak Parti iktidar olmadı ve güney doğuda savaş başladı. Ekonomi çöktü, hem bundan Ak Parti dersini aldı, hem de millet dersini aldı. Ben diyorum ki AK Partinin milletten başka gideceği yer yok, milletin de AK Partiden başka alternatifi yok” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.