SÜMEYRA DENİZ

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımı ile gerçekleştirilen 6. Olağan İl Kongresinde İl Başkanlığına yeniden seçilerek güven tazeleyen Ziya Şahin, İl kongresini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmelerini değerlendirdi. İl kongresini büyük bir kalabalık ve coşku ile gerçekleştirmelerini sağlayan ve onları yalnız bırakmayan Sivaslılara minnettar olduğunu ifade eden Şahin, “Cumhurbaşkanımız ve beraberinde ki bakanlarımız katıldı sağ olsunlar.  Sivas milletvekillerimiz vardı çevre illerden milletvekillerimiz vardı. Büyük bir katılım ile il kongremizi gerçekleştirdik.  Sivaslı hemşerilerimiz büyük bir teveccüh gösterdi.  Havanın soğuk olmasına rağmen geldiler.  En az 30 yıldır siyasetin içerisindeyiz bu tür durumları takip eden birisi olarak şu ana kadar ki Sivas’ta en kalabalık en coşkulu kongreydi.  Hemşerilerimize bizi yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum birçoğu köyden mahalleden geldiler.  Hemşerilerimiz cumhurbaşkanımızı ve misafirlerimizi bağırlarına bastılar” dedi.

Kongre sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birçok konuyu görüştüklerini de kaydeden Şahin, “Cumhurbaşkanımız Sivas’ın bütün meselelerini geçmişten bu yana biliyor ve takip ediyor dolayısıyla Sivas’ın ihtiyaçları taleplerinin ne aşamaya geldiğini de biliyor. Her birinin teker teker bir değerlendirme yaptı ve ne aşamada olduklarını kontrol etti” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanının açılış konuşmasında hızlı trenle ilgili kendi tarzında bir tepki koyduğunu belirten Şahin, “Bu bizim için çok önemli zira Sivas’ta birçok proje yürütüyoruz ama en büyüğü en önemlisi hızlı trendir. Geçtiğimiz günlerde ulaştırma bakanımızda açıkladı. İstanbul Sivas arası 5 saate düşecek Ankara 2 saate düşecek. Dolayısıyla hem sanayici iş adamı olsun, turist olsun veya öğrenci akımı çok daha fazla olacak. Sivas’ın gelişmesi için en önemli husus hızlı trendir. Cumhurbaşkanımız bunu birebir takip ediyor” ifadelerine yer verdi.

Şahin, hızlı tren projesinin ekonomi bakımından ve güzergâh bakımından biran önce açıklığa kavuşup 2019 seçimlerinden önce hızlı trenin Sivas’a ulaşmasını talep ettiklerini de sözlerine ekledi.

Son olarak Şahin, Cumhurbaşkanı ile yapılan görüşmede kırsal alt yapı, maden, hayvancılık, havaalanı ile ilgili gelişmelerin ve sosyal hizmetlerle,  kültür ile ilgili yapılanların gündeme geldiğini kaydetti.