MEHMET TIRPAN/SÜMEYRA DENİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2019 Mahalli seçimlerinin ilk mitingini, Sivas Kongresinin 100. yıldönümünde Sivas’ta gerçekleştirdi.Cumhurbaşkanlığına ait uçakla Nuri Demirağ Havalimanı'na inen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma Namazını kılmak için eğri minaresiyle dikkat çeken tarihi Ulu Camii’ne geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sivas Valiliğini ziyaret ettikten sonra, seçimin ilk mitingini tarihi kent meydanında gerçekleştirdi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kampanyayı 'ya Allah bismillah' dedik, buradan başlattık. Bugün bir kez daha Sivas'tan yola çıkarak milletimizle kucaklaşıyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sivas’ın herhangi bir sultan şehir olmadığını belirterek, “bin yıldır türk yurdu olan Sivas tarihin merkez şehirlerindendir. Sivas Türk- İslam kimliği kazanarak büyümüş ve gelişmiştir. Sivas bir kavşak noktasıdır. İşte bu sebeple Sivas asırlar boyu ticaretin, ilmin sultan şehri oldu. Siz sivaslılara yiğido deniyor. Sivaslılar namerte değil mertte dahi boyun eğmeyi ret ettiği için yiğido deniyor. Bu ifade Sivasın hamurunu tanımlıyor. Biliyorum ki bu yiğitler haktan ve adeletten ayrılmadılar, ayrılmazlar” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sivas’ı kenevir üreten iller arasına alacaklarını, Sivas’a özel teşvik paketi için çalışma yürttüklerini dile getirdi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğer yandan  Büyük Birlik Partisi’nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu rahmetle anarken, Yazıcıoğlu’nun istismar edilmesine tahammül edemediğini belirterek, birilerinin Yazıcıoğlu’nu istismar ederek Belediye Başkanlığını kazanmak istediğini belirterek, “Birileri çıkıyor muhsin kardeşimi istismar ederek işte Sivas’ta belediyeyi almak gibi bir gayretin içerisine giriyor” dedi.

“BELEDİYE İLE MERKEZİ İDARE ELE ELE BÜYÜK HİZMETLER VEREBİLİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 16 yılda Sivas’a 28 kattrilyon yatırım yaptıklarını belrterek, yapılan yatırımları ve yapılacak olanları tek tek sıraladı. “Bu şehri sadece sevmekle kalmadık, eserlerle donattık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belediye ile merkezi idarenin el ele, omuz omuza büyük hizmmetler ortaya koyabileceğini belirterek, vatandaşlardan belediye başkan adaylarına sahip çıkmalarını, ve 31 Mart tarihine kadar çalışılmalarını istedi.

HİLMİ KARDEŞİME GÜVENİYORUM

2 dönem AK Parti Sivas Milletvekilliği yapan ve son olarak Adalet Bakan Yardımcılığı görevindeyken Sivas Belediye Başkan Adayı Hilmi Bilgin’i neden aday yaptığı ile ilgilide konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti adayını çekecek gibi dedikodular çıkarıyorlar. Bunlara sakın inanmayın. Neden Hilmi beyi aday yaptık, çünkü onda ki potansiyeli biliyorum. Belediyeciliktede çok güzel hizmetler ortaya koyacağına inanıp, güveniyorum. sizler hilmi kardeşime sahip çıkacaksınız ve belediye hizmlerini en ideal şekilşde Hilmi kardeşimle göreceksiniz. Önümüzde süreci iyi değerlendireceğiz. Rast gele ellere bu seçim bırakılamaz bunun için 31 mart seçimleri çok önemli.Öyle çalışalım ki 31 Mart akşamı AK Parti belediyeciliğini devam ettirelim. Sadece merkez yetmez ilçeleride ayağa kaldıracağız. Yola çıkarken biz ne dedik uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece dedik. gideceğiz gündüz gece hiç endişeniz olmasın. biz bu millete aşığız, bu milletin dertlisiyiz. ele ele vereceğiz omuz omuza vereceğiz. tüm eksiklikleri bugüne kadar nasıl giderdiysdek bundan sonrada gidereceğiz” dedi.

SİVAS KARARGAH ŞEHİRLERMİZDENDİR

Sivas’ın karargah şehirlerinden birisi olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sivas esarete meydan okuyan, tarihi ile kültürüyle sazuıyla sözüyle sivas karargah şehirlerimizden biridir. Sivas kongresinin 100. yıl dönümünü kutlayacağız. 100 yıl önce vatan bölünmez bir bütündür diyerek 7 düvele meydan okumuştur. Milletimiz manda ve himaye kabul edilemez diyerek istikbaline sapip çıkma kararını Sivastan dünyaya haykırmıştır. 31 Mart seçimlerinin startını Sivastan verirken bizlerde o kararları o ideallaeri tekrar ediyoruz. Vatanımıza, bayrağımıza, istikbalimize uzanan her eli kırararız. İçeriden veya dışardan Türkiyeye operasyon yapmak isteyenlşere göğsümüzü siper eder, gereken cevabı veririz”dedi.

HIZLI TREN 2020’DE HİZMETTE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi’nde çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, “Bu yıl test sürüşlerine başlarız. İnşallah önümüzdeki yıl yolcu taşımaya işi başlamış olur. Bu proje ile birlikte Ankara-Sivas arası 2 saate düşecek. Sadece buda değil, Sivas’ı hızlı tren ile Malatya’ya da bağlayacağız” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan diğer yandan Tüdamsaş’ı daha da büyüteceklerini dile getirdi. Cumhurbaşnaı Erdoğan, SivasIn soğunun meşhur olduğunu hatırlatarak, “Sivasın soğu meşhurdur, sizleri bu havada daha çok bekletmek istemiyorum. Tek millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet, bir olacağız iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. 31 Mart yeniden bir çıkış olsun inşallah” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının ardından tüm belediye başkan adayları ile birlikte vatandaşları selamlayarak alandan ayrıldı.