ŞEREF GÜLMEZ

Sivas Kongresinin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında, 03-04 Eylül tarihleri arasında Orta ‘Anadolu Ekonomi Forumu’ ilimizde gerçekleştirilecek. Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde yapılacak olan foruma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın destekleriyle, Sivas Valiliği ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın düzenlediği program, ‘Sivas Kongresi’nin 100. Yılında, Bugün de Ekonomik Zafer İçin’ sloganıyla hayata geçirilecek. Etkinlik; İstanbul, Akdeniz ve Ege’den sonra Anadolu’da ilk kez Sivas’ta gerçekleştirilecek.Program, Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Berat Albayrak’ın Konuşması ile başlayacak.03 Eylül Salı günü Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Berat Albayrak’ın açılış konuşması ile başlayacak olan programda Vali Salih Ayhan da konuklara seslenecek. Sivas’ın sanayi, ticaret, ekonomi, istihdam, üretim ve teşvikleri hakkında bilgi verecek olan Vali Ayhan, ilimizin sektörel yatırım olanaklarından bahsederek, iş insanlarına Sivas’ı anlatacak.Açılışta TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Forum İstanbul, ES Yatırım ve BMC Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak da birer konuşma yapacak.Daha sonra oturumlara geçilecek. İlk oturum Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar moderatörlüğünde ‘Makroekonomik Gelişmeler Işığında Dünya ve Türkiye’ başlığı altında gerçekleşecek. Birinci oturuma konuşmacı olarak Piri Reis Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski katılacak. İkinci oturum ise ‘Orta Anadolu Bölgesi’nde Ekonomi, Sanayi ve Büyüme’ başlığı altındaki konular ele alınacak. Milliyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Şükrü Andaç moderatörlüğünde gerçekleşecek olan oturumda Çuhadaroğlu Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Nejat Çuhadaroğlu, Sivas TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin Kılcı, Kale Kilit Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Özgür, MHP Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri konuşmacı olarak katılacak.

3. OTURUMUN AÇILIŞ KONUŞMASINI SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MUSTAFA VARANK YAPACAK

Günün üçüncü oturumu ise ‘Rekabetçi Yerli Üretim Modeli Nasıl Kurulacak? Yarına Nasıl Hazır Olabiliriz?’ konu başlığı altında gerçekleştirilecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın açılış konuşması ile başlayacak olan oturumun moderatörlüğünü Forum İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yıldırım yapacak. Oturumda; Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, BMC Power Motor Yönetim Kurulu Üyesi Osman Dur, ENOSAD Başkan Yardımcısı Dr. Hüseyin Halıcı, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ultav, OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek konuşmacı olarak katılacak.

4. OTURUMDA TARIM VE ORMAN BAKANI DR. BEKİR PAKDEMİRLİ KONUŞMA GERÇEKLEŞTİRECEK

‘Tarım ve Hayvancılıkta Atılım Modeli Nasıl Kurulacak?’ konusuyla açılacak olan 4. Oturumun açılış konuşmasını Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli gerçekleştirecek. Gazeteci Hakan Güldağ’ın moderatörlüğünü üstlenen oturumda, Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Savaş Akcan, Tabit Akıllı Tarım Teknolojileri Kurucu Ortağı Tülin Akın, Dimes Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ziya Diren, Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, Tarım Bakanlığı Eski Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları konuşmacı olarak yer alacak.

4 EYLÜL’DE TİCARET BAKANI RUHSAR PEKCAN, SİVAS’I ELE ALACAK

Sivas Valiliği tarafından yapılacak olan 4 Eylül resmi törenleri ve 100. yıl kutlamalarının gerçekleştirilmesinin ardından ‘Anadolu Ekonomi Forumu’ devam edecek. Forumun ikinci gününün ilk oturumunda ‘Sivas’ta Yatırım İmkânları ve Sivas’a Değer Katanlar’ konusu ele alınacak. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın konuşma yapacağı forumda Ekonomi Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Celal Toprak’ın moderatörlüğünde ilk oturum başlayacak. Forumda Sivas Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sinan Dündar, Sivas TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, Dermokil Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Karaca, Avrupa Türk Markaları Birliği Başkanı Cafer Mahiroğlu, ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Timuçin, Aselsan Hassas Optik Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım konuşmacı olarak katılacak.İkinci oturumda ise ‘Anadolu’da Turizm ve Bölgesel Kalkınma İlişkisi’ konusu konuşulacak. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’un konuşmaları ile başlayacak olan forumda Şehir Plancısı Faruk Göksu’nun moderatörlüğünde TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, UNESCO Türkiye Milli Komisyon Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile AHİLER Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol konuşmacı olarak katılacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN FORUMUN KAPANIŞ KONUŞMASINI GERÇEKLEŞTİRECEK

‘Anadolu Ekonomi Forumu’nun son gününde oturumların ardından programın kapanış konuşmasını ise forumun onur konuğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek. Sivas Kongresi’nin 100. Yılı Etkinliklerine katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Anadolu Ekonomi Forumu’nda da ülkemiz ve ilimiz ile ilgili görüşlerini dile getirecek. 2 gün sürecek forum ile ilgili bilgiler ve gelişmeler de www.ortaanadoluekonomiforumu.org sitesi üzerinden de takip edilebilecek.