MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, “ODTÜ, İstanbul Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve Ankara Üniversitesinin de içerisinde bulunduğu 10 aday üniversite arasında Nanofotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi ‘tematik araştırma laboratuvarı’ sınıfında Cumhuriyet Üniversitesinin ikinci aşamaya geçti. Yeterlik başvurusu yapmak için hazırlıklara başlandı” dedi.

Cumhuriyet Üniversitesinin yeterlilik başvurusu yapmaya hak kazandığının altını çizen Rektör Alim Yıldız, “Araştırma altyapılarının etkin kullanımını ve sürdürülebilirliğini sağlamaya yönelik olarak araştırma altyapılarının yönetimi, finansmanı, personel yapısı ile izleme, değerlendirme ve desteklenmesine ilişkin hususları düzenleyen 6550 sayılı Araştırma Altyapılarının Desteklenmesine Dair Kanun kapsamında desteklenmek için başvuru yaptık. Başvurumuzun ardından yapılan saha ziyareti ve hazırlanan panel raporu ile yeterlik başvurusu yapmaya üniversitemiz layık görüldü. Şuanda yeterlik başvurusu yapmak için hazırlıklar sürüyor” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin yaptığı bilimsel çalışmalar hakkında da bilgiler veren Rektör Yıldız, “Cumhuriyet Üniversitesi Kanser Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KANAM) ve Tıp Fakültesi Araştırma Merkezi (CÜTFAM) iş birliğinde 2020 yılında TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programına 2020 yılının 2’nci döneminde projelerin oluşturulması kapsamında lisans öğrencileri ve üniversitemiz öğretim üyeleri teşvik edilmişti. Tıp Fakültesi ağırlıklı olmak üzere Fen Fakültesi ve Eczacılık Fakültesinden de öğrencilerimiz ve danışmanlarımız yer aldığı ve 2’nci döneminde yapılan 38 projeden 32’si kabul edildi” şeklinde konuştu.

Son olarak TEKNOFEST’e başvuran takımlar hakkında da bilgiler paylaşan Rektör Yıldız, “4 takımımız 2021 TEKNOFEST’e yaptıkları başvuru neticesinde maddi destek almaya hak kazandı. TEKNOFEST 2021 Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması sabit kanat kategorisinde başvuran Göksenin takımı, döner kanat kategorisinde başvuran Cevheri takımı ve Oxalis takımları ile su altı kategorisinde başvuran Saruca takımı ön tasarım rapor aşamasını geçerek maddi destek almaya hak kazandı” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.