Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, engelli sporcuları makamında kabul etti.

Rektör Yıldız Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi görme ve bedensel engelli milli sporcularla bir araya geldi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Yıldız, sporcuları tebrik etti. Sporcuların hem Türkiye'de hem de yurt dışında ülkeyi ve üniversiteyi başarıyla temsil ettiğini vurgulayan Yıldız, "Göreve geldiğimizde Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimini (CENGEL) kurduk. Engelsiz bir üniversite istiyoruz, engelli kardeşlerimize her türlü yardım ve desteği yapacağımızı söylemiştik, yapıyoruz da." ifadelerini kullandı.

Engelliler için yeni programlar da düşündüklerini aktaran Yıldız, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet Meslek Yüksekokulunda bir programı Yüksek Öğretim Kuruluna (YÖK) gönderdik. Yalnızca işitme engellilerin hizmet sektöründe çalışabilecekleri bir program açmak istiyoruz ki, Türkiye’de bu da ilk olacak. Yine YÖK’e 'Engelli Dostu Üniversite' hususunda yaptığımız faaliyetleri bildirdik. Yaptığınız hizmetlerden dolayı sporla uğraşmanızdan dolayı teşekkür ediyorum. Yapabileceğimiz bir şey varsa her zaman hazırız, yanınızdayız. Biz sadece bunu üniversitedeki engelliler olarak düşünmüyoruz. Sivas’taki engellilere yönelik de faaliyetlerimiz var, çünkü üniversite şehrin lokomotifidir. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz, örnekleri de var. Birçok engelli derneğiyle birlikte çalışmalarımız var.”

Rektör Yıldız, sporculara çeşitli hediyeler verdi.

Ziyarette CENGEL Koordinatörü Prof. Dr. Recep Toparlı, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doktor Öğretim Üyesi Mehmet Gül ve Öğretim Görevilisi Ertürk Yamen de yer aldı.