MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas’a kazandırılan Hukuk Fakültesi ile ilgili yaşanan son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Önümüzdeki yıl araştırma görevlilerinin doktoralarını bitireceklerini aktaran Yıldız, “Araştırma görevlileri doktorasını bitirecekler ve gelecekler. Hukuk Fakültesinde bilindiği üzere 7 hoca olmadan eğitime başlanılmıyor. Dışardan görüştüğümüz hukukçularda var. Fakülte açılacak konuma geldiğinde de hukukçulardan da yardım alacağız. Görüştüğümüz hukukçuların içersindende gelecekler var. İnşallah önümüzdeki yıl hedefimiz Hukuk Fakültesine öğrenci almak yönünde” dedi.

Geçmiş yıllarda bir çok fakülteyi Üniversiteye kazandırdıklarını aktaran Rektör Yıldız, “Spor Bilimleri Fakültesini kurduk. Öğrenci alımı için canlı sınavlar yapıldı. Türkiye’de bir kaç fakülte ancak bunu yapabiliyor. Öğrencinin başarısını veya başarısızlığını hem veli hemde hocalarımız görebiliyor. Yine 4 yıl içinde yaptığımız akademisyen ve personel alımları yaptık. Yaptığımız alımlarla ilgili mahkeme ile dönen kimse yok. Zaman zaman birilerinin akrabalarının işe alındığı söyleniyor ancak böyle birşey söz konusu değil. Bütün sınavlar ortada. Varsa birşey mahkemeye gidilir isbat edilir. Mahkemeye veren bir iki kişi oldu. Onlarda herhangi bir sonuç elde edilmedi. Geçtiğimiz günlerde güvenlik ve hasta bakıcı gibi işçileri İş-Kur üzerinden aldık. Noter huzurunda kura çekildi. Bu duruma bile itiraz edildi. Bu konuda bizim bir müdahalemiz yok. Akademisyen alımında da böyle ilana çıkıyoruz. Şartlar belli. Şartları taşıyan herkes ilana ilişkin başvuruda bulunabiliyor. Kişiye özel ilana kesinlikle çıkmıyoruz. Bu konuda oldukça seffafız” ifadelerini kullandı.