SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde yangın tatbikatı yapıldı.

CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Ulusal Medikal Kurtartma Ekibi'nin (UMKE) iş birliğiyle gerçekleştirilen tatbikata, yaklaşık 50 personel katıldı.

Tatbikatta, senaryo gereği, hastanenin ana binasında ve yoğun bakım servisinde çıkan yangın sonrası, görevlilerce hastalar tahliye edildi. Tahliye edilen hastaların bir bölümü bahçede kurulan sahra hastanesine alınırken, bazıları ise başka hastanelere nakledildi. 

Hastane Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Gökhan Arslan, tatbikatın sona ermesinin ardından yaptığı açıklamada, geçen yıla nazaran daha geniş bir tatbikat olduğunu ifade ederek, "Personelimiz yılda iki kez olmak üzere gerekli eğitimlerini tamamladılar ve başarıyla tahliye işlemlerini gerçekleştirdiler. Yaralılarımız ambulansla en yakın acil servis girişinden taşındı. Bu tatbikat, yangında ne yapacağımızı belirlemek, standartlarımızı görmek ve personelimizin özellikle yangın konusunda dikkatini çekmek amacıyla yapıldı." dedi.