MEHMET TIRPAN

37. Bölge Sivas Eczacı Odasının kuruluşunun 24. Yıldönümü dolayısıyla eczacılar yemekte bir araya geldi.

Düzenlenen programda günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapan 37. Bölge Eczacılar Odası Başkanı Bahadır Eren, Odalarının 24. Kuruluş yıl dönümünde meslektaşları ile bir arada olmaktan oldukça mutlu olduklarını söyledi.

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları veren Başkan Eren, “Eczacı odaları, meslektaşlarının ve toplumun gereksinimlerine yanıt vererek üye tabanını kuçaklamalı ve süreçlere dahil ederek sorunların çözümü ve birlikteliğin sağlanması adına önemli görev üstlenmektedir. Bulundukları bölgede başta sağlık meslek örgütleri olmak üzere diğer sivil toplum örgütleri ile birlikte ülke politikalarını ve sağlık politikalarını etkileyecek çalışmalarla toplumun ve eczacılık mesleğinin çıkarları temelinde buluşmalı ve stratejiler geliştirmelidir. Bizlerde 37. Bölge Sivas Eczacı Odası olarak, sağlık ilaç ve eczacılık alanındaki sorunlarda çözüm üretmek ve mesleki çıkarları toplumun genel çıkarları ile birlikte ele alarak çözümler üretmeyi amaçlamaktayız” dedi.

Birlik ve beraberlik içerisinde toplum sağlığına hizmet etmeye devam edeceklerinin altını çizen Başkan Eren, “Mesleğimizin sorunları, ülkemizin sağlık ve ilaç sorunundan ve halkımızın diğer sorunlarından bağımsız olarak ele alınamaz. Bu doğrultuda mesleki sorunlarımızı toplumsal koşullardan soyutlayarak bireysel çabalarla çözümleyemeyeceğimize göre bir araya gelmekten ve meslek örgütümüz olan eczacı odalarımıza sahip çıkarak onları güçlendirmekten başka çıkar yolumuz bulunmamaktadır. Eczacı odaları farklı niteliklere farklı kimliklere farklı görüşlere sahip olan eczacıları bir araya getiren temel örgütlenmelerdir. Bu farklılıklarımızı aynı çatı altında toplayan ana etken, eczacılık mesleğimizin sorunları ve sorunların çözülmesi noktasındaki söz konusu ortaklıkların ön plana çıkartılarak meslektaşlar arasında birlikteliğin sağlanması ve meslek etiğinin her alanda uygulanmasının amaçlanmasıdır. Bu amaçla, daha önceleri Samsun ve Malatya Eczacı Odasına bağu olarak hizmet alan eczacılarımız, oda açılması için yeterli koşulların sağlanması ve 23 ocak 1996 tarihinde 37. Bölge Sivas Eczacı Odasının kurulmasıyla, kendi odalarından hizmet almaya başladılar. Kurulduğu tarihte, Sivas merkezde 44, ilçelerde 37 eczaneyle hizmet veren odamız, bugün merkezde 128 ilçelerde 53 eczane ve yardımcı eczacılarıyla birlikte 228 üyesine hizmet veren büyük bir aile olmuştur. Odamızın kurulum aşamasında emeği geçenlere, bugüne kadar özveriyle hizmet eden başkanlarına ve yönetim kademelerinde görev alan, odamıza ve mesleğimize emeği geçen değerli meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ebediyete intikal eden meslektaşlarımıza da Allahtan rahmet diliyorum” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.