MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yılmaz Coşkun, Sivas’ı AK Partinin kalesi gibi görenlere, Sivas’ın çözülmesi gereken sorunlarına da kulak vermelerini istedi.

Sivas’a gelip çeşitli söylemlerde bulunan kişilerin işsizlik, teşvik ve yatırım konularına eğilmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Coşkun, “Birileri Sivas’ı AK Parti’nin kalesi olarak nitelendiriyorlar. Yıllardır da aynı görüş hakim ancak Sivas’ın yıllardır katlanarak gelen sorunları artarak devam ediyor. İktidar gerçekten Sivas’ı kale olarak görüyorsa dağ gibi biriken sorunları neden hala çözmüyor” dedi.

Her seçim dönemi öncesinde Yüksek hızlı tren, teşvik ve çeşitli konularda Sivaslılara vaatler verildiğini ancak verilen bir çok sözün yerine getirilemediğini hatırlatan Başkan Coşkun, “Sivas’ın çevresindeki bütün iller gelişti ve büyüdü. Sivas yıllardır yerinde sayıyor. Sürekli göç veriyor. İşsizlik aldı başını gitti. Seçim öncesi Sivaslılara 6. Bölge teşvik sözü verdiler umudumuz vardı olmadı. Sivas 6. Teşvik Bölgesine alınmadığı gibi 5. Teşvik bölgesine de alınmadı. Sivas’ı sahiplenenler bu konuda nasıl bir gayret gösterdi acaba! Özellikle her fırsatta Sivas’ı kendilerine kale olarak görenler, AK Partili vekiller ve il yöneticileri bu konuda neden sessiz kaldı ve kalmaya da devam ediyor. Bu durumlar galiba Sivas’a sahip çıkan olmadığını bir kez daha gösteriyor. 7. Kez ertelenen hızlı tren Sivas’a bu kez gelecek dediler yine gelmedi. Adeta insanlarla alay ediyorlar. Her ne kadar birileri Sivas’ı iktidarın kalesi olarak görse de sonuç ortada. Sivaslılar bunu hak etmiyor. Sivas seçimden seçime hatırlanmamalı. Kentte yaşayan hemşerilerimizin sandık başında iktidara iyi bir ders vereceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.