Mehmet TIRPAN

Milli Birlik ve Kardeşliğe Çağrı Derneği Sivas İl Başkanı Rüstem Coşkun Hükümetin Afrin’e düzenlediği operasyona destek verdi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu Sivas il Başkanı Rüstem Coşkun, Türkiye’nin Afrin operasyonu düşüncesini doğru anlamak için, Afrin’in önemini bilmek gerektiğini söyledi.

 Afrin’in, Suriye’nin Halep şehrine bağlı bir ilçe olduğunu belirten Coşkun; “Türkiye’nin Hatay ve Kilis illerine birebir sınır olan Afrin’de yaşayan nüfusun yüzde 60’ı Arap, geri kalanı Türk ve Kürt nüfustan oluşmaktadır. Devam etmekte olan Suriye iç savaşında Afrin’in çevresinde bulunan İdlib, Azez, Mare ve Elbab Türkiye’nin de desteklediği muhaliflerin hâkimiyetinde, diğer tarafındaki Halep ili ise Suriye rejiminin elinde” dedi. 

Dünya’nın artık ABD’nin isteklerine boyun eğen liderlerden oluşmadığını dile getiren Coşkun; “ Türkiye’nin sınırında oluşacak bu terör gücüne tahammül etmesi ya da rıza göstermesi, Türkiye’nin hem sınır güvenliğini hem de Türkiye’yi Umut haline getirmiş birçok ezilen ülke nezdinde, Türkiye’nin prestijini tehlikeye sokacaktır. ABD, bu terör guruplarını hem eğitiyor, hem de ciddi manada silahlandırıyor. Bugün PYD’nin elinde bir devlete yetecek kadar silah var. Buradan da anlaşılıyor ki, küresel güçler silahlı ya da silahsız bu Kürt koridorunu oluşturmak için her şeyi yapacaklardır. Ancak bu iş için kendi öz askeri gücünü kullanmaktan ziyade, taşeron örgütlerle bu işe girişecek. Çünkü ABD ekonomisi oldukça zor bir dönem yaşıyor. Resmen savaşa girme gerekçesini hem halkına anlatamaz hem de başarı çanta da keklik değil. Türkiye elbette kapısına dayanmış bu tehdide rıza gösterecek değil. Taşeron örgütlere ya da onların arkasındaki güçlere boyun eğecek zamanda da değil. O günler Türkiye için çok gerilerde kaldı. Türkiye artık yeni dünya düzeninde kendine uygun konumu almak için gerekli mücadeleyi yapacak güce ve birikime sahiptir. Sadece ülke çapında kendine gelmiş bir Türkiye, bütün Türk ve İslam coğrafyasında var olmanın hesaplarını yapıyor artık. Fırat kalkanı operasyonu nasıl ki küresel güçlere rağmen yapılmış, Barzani harekâtı sindirilmişse, Afrin ve çevresine yapılacak bir operasyonda aynı başarıyla bitecektir” ifadelerini kullandı.