SEYİT ÖMER YILDIZ

Uzun yıllardır kullanılan çörek otu yağının birçok faydası bulunuyor. Özellikle ilaç kullanmayı sevmeyenler için çörek otu yağı tam bir şifa kaynağı. Aktar Orhun Özfidancı çörek otu yağının birçok faydasının bulunduğunu söylerek Sivas’ta kullanımının giderek arttığına dikkat çekti.

Orhun Özfidancı yaptığı açıklamada ; “ Çörek otu yağının çörek otuna göre kullanım alanları biraz daha fazla. Saç bakım yağı olarak kullanılabilir, eklem ağrılarının giderilmesi amacı ile kullanılabilir, mide rahatsızlıkları ve sindirimi sisteminin düzenlenmesi için kullanılabilir, boğaz ağrısı ve ses kısıklığı gibi birçok rahatsızlıkta kullanılabilir. Aynı zamanda çörek otu yağı yemeklere salatalara karıştırılabilir,damak tadına göre hitap eden bir tat. Hangi amaç için ne kadar kullanılacağını da bilmek önemli”dedi.

Özfidancı; “ Çörek otu yağının burada biz kendimiz çekerek elde ediyoruz ve tabi vatandaşlarımızın buna bir alışma süreci vardı. Bu süreç geçtikten sonra da artık herkes taze çekilmiş çörek otu yağının faydalı olduğunu bildikleri için bizlere gelip talep ediyorlar. Çörek otu yağının 1 litresini şuan da 140 liradan satıyoruz”dedi.