MEHMET TIRPAN

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kadir Algın, kırsalda bazı bölgelerde yaşanan çöp sorununun çözülmesi adına Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne çalışma yapılması konusunda talimat verdiklerini, kırsalda yaşanan sorunları en aza indirmek adına kapsamlı bir çalışma yapıldığını söyledi.

Sivas’ın coğrafyasının çok fazla geniş olmasından dolayı zaman zaman çöplerin toplanmasında sıkıntılarla karşılaştıklarını, çözümler üreterek oluşan sorunları çözdüklerini, ancak halen çözülemeyen bazı sorunların olduğunu vurgulayan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kadir Algın, “Coğrafyamızın büyüklüğünden dolayı kırsalda çöple ilgili sorunlar ortaya çıkabiliyor. Bu sorunların bir çoğunu çözüyoruz ama bazı köylerde bu konuda yaşanan sorunlar tam anlamıyla çözülmüş değil. Özellikle kırsalda yaşanan bu sorunu tamamen ortadan kaldırmak adına Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüze Sivas’taki bütün köylerin dahil edilerek çöp sorununun tam anlamıyla çözülmesi konusunda çalışma yapılması konusunda talimat verdik. Personel, araç ve ne gerekiyorsa bir envanter çıkarılacak. Biliyoruz ortaya çok ciddi maliyet çıkacak coğrafyadan dolayı ama bu sorunu çözmek adına ciddi bir gayret içerisine girdik.” dedi.

Sivas’ın bazı bölgelerinde Belediyeler ile bazı bölgelerinde ise Köylere Hizmet Götürme Birlikleri ile yaptıkları anlaşma ve protokollerle çöpleri toplayabildiklerini aktaran Algın, “ Bin 234 köy ve 621 mezrada evsel atık ve katı atık toplama çalışmalarımız var. Örneğin Ulaş Belediyesi ile çöp işini birlikte yürütüyoruz. Belediye ekipmanını kullandırıyor ama biz bir modül üzerinden çöp toplama aracının yaptığı kilometre başına ödeme yapıyoruz. Ay sonunda kat edilen mesafe sonucunda belirlenen miktar ile ilgili belediye bize hak ediş gönderiyor ve biz bu bedeli ödüyoruz. Bazı bölgelerde de yine Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin personellerini ve araçlarını kullanıyoruz. Örneğin Gürün’ün Köylere Hizmet Götürme Birliği’nde çöp aracı ve personeli var. Bizde çöplerin toplanmasında akaryakıt ve personel maaşı desteği veriyoruz. Sivas’ın tamamını kapsayan çalışma önümüzdeki ay biter. Meclis Başkanı ve Meclis üyelerimizle birlikte ortaya çıkacak olan envanteri hep birlikte göreceğiz. Halkın sağlığını doğrudan etkileyen temizlik hizmetlerinin kalitesinin sürekli ve en üst seviyede tutulmasını önemsiyoruz.” ifadelerini kullandı.