Mehmet TIRPAN

İl Genel Meclisi, Kasım ayı toplantılarının 16. Oturumu gerçekleştirildi. Sivas İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan oturumda ilçelerdeki çöp toplama konusu masaya yatırıldı. Bazı ilçelerde çöp toplama noktasında sıkıntı yaşandığını ifade ederek gündem dışı söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Sadık Güller, Plan ve Bütçe Komisyonu’nun 2018 yılına ilişkin hazırladığı yatırım programında “çevre ve temizlik” başlığı altında gider kalemi oluşturduğunu ancak buraya ayrılan ödenekten 5 ilçenin yararlanamadığını söyledi.

5 ilçenin çöplerinin düzenli bir şekilde toplatılması konusunda girişimlerde bulunulmasını talep eden Güller, “Plan ve Bütçe Komisyonu’nun kalem kalem ayırdığı giderler var. Bunların içerisinde çevre ve temizlik kalemi adı altında çöp alma hizmetlerine dair bölüm var. Buraya ayrılan ödeneğin içerisinde bizim 5 tane ilçemiz yok” dedi.

5 ilçenin ödeneklerden yararlanamadığını ve sıkıntılar yaşandığını aktaran Güller: “Ödenekleri hakça ve eşitçe paylaşmalıyız. Yani 5 ilçemizde çöp toplanmıyor. Burada nasıl bir kriter var? Divriği Belediye Başkanı bize ‘Araç takviyesi yapılsın, toplayalım’ dedi. Bu da yapılmıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aracılığıyla mı yoksa İl Özel İdaresi kanalıyla mı yapacağız bilmiyorum ama çöp kamyonu şart. Bu 5 ilçemize çöp kamyonu istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanı Sedat Özata ise, “Belediye başkanınız, ‘Çöp kamyonu olunca toplarız’ diyorsa gelsin görüşelim”  dedi.