SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, yaklaşık 1 yıl önce hayata geçirilen ve çölyak hastalarının ihtiyaçlarını karşılamaları için açılan Glütensiz Gıda Büfesi’nde hastalarla bir araya geldi.

Belediyeler şehrin temel ihtiyaçlarını hemşehrilik hukuku gereği ihtiyaç olan her alanda hizmet etmekle yükümlüdür diyen Bilgin; “İlimizde üçyüze yakın çölyak hastamız var. Hastalarımız glutensiz gıdalara artık rahatlıkla ulaşabiliyor. Özbelsan A.Ş. bünyesinde hiçbir kar amacı gütmeden tamamen insana dokunan, çocuklarımızın yüzünü güldürecek ailelerimizi rahatlatacak bu projeyi hayata geçirdik” dedi.

Her çeşit ürünün temin edilebileceğini aktaran Bilgin, “Çocukların yüzündeki bir gülücük, onların yiyebildiği bir çikolata bizim milyonlarca lira harcayarak yapmış olduğumuz bir projeden çok daha değerli olduğunu hissetmiş olduk. Bundan sonra da inşallah hem büyük devasa projeleri alt yapı üst yapı projelerini hayata geçireceğiz, hem de bunun gibi maddi olarak çok büyük yük olmasa dahi insanın hayatına dokunan, insanın hayatını kaliteli kılacak hizmetleride inşallah şehrimize kazandırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Çölyak hastası çocukları olan Fikriye Güventürk isimli vatandaş ise; “ Çölyaklı aileler olarak böyle bir uygulama olduğu için çok mutluyuz. Sivas’ımıza çölyak hastalarının tüketebileceği ürünler açısından bir rahatlık kazandırıldı. Sivas Belediye Başkanı’mız Hilmi ve bu Glütensiz Gıda Büfesinin hayata geçmesinde emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Gerçekten büyük rahatlık, sürekli marketleri dolaşıyorduk bizlere uygun ürünleri bulabilmek adına ama bu şekilde çok çok güzel oldu” şeklinde konuştu.