MEHMET TIRPAN

Tarih ve kültür şehri olan Sivas’ta görev aldığı 5 yıl içerisinde ilimize yaklaşık 40 eser kazandıran Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, Sivas kamuoyunu uzun süredir meşgul eden Vakıflar İş Hanı projesinin kuruldan geçtiğini, projenin yapımı için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacağını söyledi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetemizi ziyaret ederek gazetemiz Editörü Mehmet Tırpan’ın sorularını yanıtlayan Bölge Müdürü Karaca, “Vakıflar İş Hanı projesi kuruldan çıktı. Şuanda yeni binanın yapımı için ihaleye çıkılacak. Gerekli hazırlıklar yapılıyor. Projemiz 4 kat üst kısım ve 2 katta alt kısım olmak üzere toplam 6 kattan oluşuyor. Binanın çatı kısmında ticari alanların yer alması planlanıyor. Yine binanın 1. 2. ve 3 katlarında ofisler yer alacak. Sivas’ın dokusuna uygun dizany edilecek binanın zemin kısmında dükkanlar yer alacak. Binanın bodrum kısmında ise yer altı çarşısına yer verilecek” dedi.

Aynı zamanda binanın en alt kısmında otoparkında olacağının altını çizen Bölge Müdürü Karaca, “İnşallah yeni binamızın kısa sürede temelini atacağız ve biran önce bitmesi için mücadele vereceğiz. Yeni Vakıflar İş Hanımız bittiğinde Vakfımızın akarı artmış olacak. Projemiz oldukça güzel ve Sivas’ın dokusuna uygun olacak. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KARACA, SİVAS’A 41 ESER KAZANDIRMIŞ OLACAK

Girişimleri ve gayretleri sonucunda Sivas’a bir çok eser kazandıran Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, Vakıflar İşhanı projesini tamamlaması halinde Sivas’a 41 eseri kazandırmış olacak. Tarihi yapıları yakından inceleyen ve her bir tarihi dokunun ayağa kaldırılmasında gayret gösteren Karaca’nın tecrübelerinden faydalanılması ilimiz açısından da oldukça önemli.