SÜMEYRA DENİZ

TAÇ ve Toplum Gönüllüleri Vakfı, 1 senede Sivas’taki 3 okulda bulunan 278 öğrenci dâhil toplam bin 756 çocuğun hayali ile sınıfları renklendirdi.TAÇ’ın Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliğiyle geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği “Benim Renkli Sınıfım” projesi ile Sivas, Kayseri, Mardin, Samsun, Kastamonu, Kocaeli, Manisa, ve Şanlıurfa olmak üzere 8 şehir, 30 okulda, 1.756 çocuğa ulaşıldı.

ÇOCUKLAR HAYALLERİNİ RESMETTİ

Toplum Gönüllüsü gençlerin ve Zorlu Tekstil gönüllülerinin de katılımı ile gerçekleştirilen atölye çalışmalarıyla, çocukların hayal gücünü katarak yaptıkları resim çalışmaları, TAÇ’ın üretim tesislerinde perdeye dönüştürüldü. Türkiye’nin farklı illerinde yürütülen proje ile çocuklar, kendi çizdikleri resimlerin yer aldığı perdelerin olduğu sınıflarda eğitim görmenin mutluluğunu yaşadı. Proje ile Sivas dahil 8 farklı şehir ve 30 okulda, çocukların çizdikleri resimlerden üretilmiş perdelerle sınıflar renklendi, böylece eğitim ortamın güzelleşerek çocukların okula olan aidiyet duygularının pekiştirilmesine de katkı sağlanmış oldu.

 DAHA İYİ BİR YAŞAM İÇİN ÇOCUKLARA ÖZEL ATÖLYELER

TAÇ’ın “Benim Renkli Sınıfım” projesi ile ayrıca ilköğretim çağındaki çocukların gönüllülük, dayanışma, sivil toplum ve birlikte iyi yaşam konusunda farkındalıklarını artıran, çocukları daha iyi bir yaşam için gerekli olan sorumluluğu almaları konusunda atölyeler düzenlendi. Toplum Gönüllüsü gençlerin desteği ile atölyelere katılan çocuklar, yardımlaşma kavramı, sorumluluk alarak gönüllü olma bilinci, canlıların hakkını koruma gibi konularında düşünme ve oyunlarla bunu pekiştirme imkanı buldu.