MEHMET TIRPAN

İl Müftü Vekili Dr. Halil Taşpınar, Yaz Kur’an Kurslarının çocukların hayatlarında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Kur’an kurslarını gezerek öğrencilerle bir süre sohbet eden Taşpınar, “Yaz Kur’an Kurslarımız çocuklarımızın hayatında önemli bir yere sahip, Kur’an kurslarımız hayırlı nesiller yetiştirmemize katkı sağlayan, gözümüzün nuru evlatlarımızı Kur’an’la ve Peygamberimiz (s.a.s)’in örnek hayatıyla buluştuğu mekânlardır” dedi.

17 Haziran’da açılan kurslarımız 09 Ağustos’a kadar devam edeceğini vurgulayan Taşpınar, “Bu yıl "Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun" sloganıyla tüm camilerimizde ve Kur’an kurslarımızda Yaz Kur’an Kurslarımı açtık. Yaz Kur’an Kurslarına gelen çocuklara tecvitli Kur’an-ı Kerim eğitimi veriliyor. Kısa sure ve dualarla birlikte beş vakit namazın nasıl kılındığını öğretiliyor. Çocuklara Müslüman Aleminin son Peygamberi olan Hz. Muhammed'in hayatından kıssalar anlatılıyor. Çocuklarımızın bu kurslara katılmasına anne-babalar olarak öncülük edelim inşallah, onları Kur’an’ın aydınlığından mahrum bırakmayalım. Yaz Kur’an Kurslarımızdaki temel misyonumuz yüce kitabımız Kur’an’ın istediği, Peygamberimizin de yaşayarak bizlere gösterdiği doğruluk ve dürüstlüğü, şefkat ve merhameti, sevgi ve saygıyı, hak ve adaleti, kardeşlik ve muhabbeti, hâsılı ahlaki değerleri daha derinden kavramalarını sağlamaktır” ifadelerini kullandı.