MEHMET TIRPAN

İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının ilk dönemini başarı ile tamamladıklarını belirledikleri çalışma takvimi doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi. İlk dönemde bir çok başarılı uygulamayı hayata geçirerek ilk olarak çocukları dijital bağımlılıktan kurtarmak adına çalışmalar yaptıklarını aktaran Savaşçı, “Çocukları dijital bağımlılıktan kurtarmak adına çalışmalar yaptık. Okullarda cep telefonu kullanılmasını yasakladık. Okullarda cep telefonun yasaklanmasına ilişkin yönerge çıkardık. Çocuklarımız okula cep telefonu sokmuyorlar. İnanın çocuklarımız eskiden bizimle değil tamamen telefonla haşır neşirlerdi şimdi ise bizimle konuşmaya başladılar ve öğrenciler kendi arasında sohbet etmeye başladı. Yani çocuklarımız telefona bağlı değil bağımlı hale gelmişlerdi. Ama şimdi okul zamanında cep telefonlarını kullanamadıkları için daha başarılılar” dedi.

Çocuklara okullarda sadece eğitim verilmediğini ve çeşitli alanlarda da kendilerini geliştirmeleri açısından projeler hayata geçirdiklerini aktaran Savaşçı, “ İkinci eğitim ve öğretim döneminde İHA yarışması yapacağız. Geçen sene yerel düzeyde yaptık ancak bu sene bu ülkenin yetiştirdiği Nuri Demirağ isimli İHA yarışması yapılacak. Bu ulusal bir yarışma olacak. Yarışmanın Mart ayında yapılması noktasında Milli Eğitim Bakanlığımızdan onayımızı aldık. İnşallah Mart ayında ulusal bir yarışma yapacağız. Yine geçen sene robot yarışmasını yerel bazda düzenlemiştik bu sene de Ulusal bir robot yarışması düzenleyeceğiz. Tüm Türkiye’den herkes yarışmalara katılabilecek” ifadelerini kullandı.

Son olarak okullara yapılan kırtasiye ve temizlik malzemesi yardımlarına ilişkin bilgilerde veren Savaşçı, “Okullara bu sene 5 milyon 700 bin TL civarı kırtasiye ve temizlik malzemesi dağıtmışız. 2 milyonlukta donatım malzemesi dağıtmışız. 8 milyona yakın okullara malzeme dağıtımı yaptık. Okulların temizlik malzemesi ihtiyacı varsa biz bu ihtiyacı gideririz. 1700’e yakın TYP kapsamında okullara İŞ-KUR’dan eleman görevlendirdik. Çoğu okulumuzda özel güvenlik görevlisi görevlendirdik. Kayıt parası her zaman yasak. Ancak velilerimizin okula bağış yapmasında herhangi bir sıkıntı yok. Bağış sadece isteğe bağlıdır. Herkes elinden geldiği kadar okullarımıza bağış yapabilir. Bağış yapılan paraları kullananlarda Okul Aile Birliği Başkanları. Bir okulda temizlik malzemesi anlamında veya kırtasiye anlamında bir ihtiyaç varsa İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak biz çözeriz. Bizim 670 den fazla kurumumuz var. Devletimiz güçlü. Ama velilerimizin ufakta bir katkısı olsun. Bu katkı kesinlikle zorunlu değil. Bağışta bulunmayana neden bağışta bulunmuyorsun demeyiz. Ama makbuz karşılığı bağışlanan paralarda zaten bizim evlatlarımıza harcanıyor” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.