SEYİT ÖMER YILDIZ

Dilencilere yönelik geçmişte birçok çalışma yapılmasına rağmen hala kesin bir çözüm ne yazıkki bulunamadı. Sivas’ta şehrin en işlek cadde ve sokaklarında dilencilik yapan şahışlar yetmiyormuş gibi şimdi de çocuk dilencilerin sayısı artmaya başladı.

 Dilenciler din ve duygu sömürüsü altında insanlardan para taleplerine karşılık geçmişte bu istismarı durdurmak için birçok yere afişler asılıp çalışmalar yapılırken aradan geçen zaman içerisinde dilenci sayısı havalarında ısınmasıyla daha da arttı.

Yapılan çalışmalar ile birlikte dilencilere para vermeyi yavaş yavaş bırakılınca bu seferde küçük yaştaki çocuklar sokaklara sürülmeye başlandı. Sivas’ın en kalabalık olduğu Atatürk Caddesi, Bankalar Caddesi gibi işlek yerlerde çocuk dilenciler ne yazık ki bu şekilde kullanılıyor.

Çocuk dilenciler bununla da yetinmeyerek akan araç trafiğinde kırmızı ışıkta bekleyen araçlardan da sık sık para isteyerek tehlike oluşturuluyor. Çocukların bu şekilde istismar edilmesine yetkililerin bir an evvel çalışma başlatması ve gereken hassasiyeti göstermesi bekleniyor.