MELTEM DUMAN

Alerji sorunları, kepek ve egzama gibi bir çok hastalığa iyi gelen ve doğal yollarla üretilen sabunlar renkleri ile de alıcılarını mutlu ediyor. Özellikle cilt sorunu ile karşı karşıya kalan vatandaşların tercih ettiği doğal sabunlar bir hayli ilgi görüyor.

Kentte doğal sabunların satışını yaparak bir çok sağlık sorunu yaşayan vatandaşlara yardımcı olan işletme sahibi Nurhanım Demir; “Doğal sabunlar ciltteki yağlanmayı, sivilceleri, sarkmaları ve kırışıklıkları gidermekte oldukça faydalı. Ayrıca sedef, egzama, mantar, saç dökülmesi ve deri problemlerine karşı farklı çeşitlerde sabunlar bulunmakta” dedi.

Günümüzde birçok kimyasal içeren ürünlerin genellikle cildi tahriş ettiğini aktaran Demir “Sabunlarımız tamamen doğal olmakla birlikte ardış külü ve soğuk pres yağlardan ev yapımı ürünlerdir. Doğru sabun doğru problemlerde kullanıldığı zaman çok güzel sonuçlar alınabilmektedir. Mesela özellikle ardıç katranı sabunu sedef, egzama, mantar gibi cilt problemlerinde tamamen etkili ve doğal bir üründür. Diğer sabunumuz Kükürt sabunu çok yağlı ve sivilceli ciltlerde aknede etkili bir sabundur devamında destekleyici kremlerle de yine bu tür sorunların üstesinden gelmekte. Isırgan otu sabunumuz ise saç, deri ve saçların güçlenmesinde aynı zamanda saç dökülmelerine karşı faydaları vardır. Badem sabunu da kuru saç ve kuru ciltlerde etkilidir. Son olarak salyangoz sabunu ise yenileyici, onarıcı özelliği olan bir sabundur. Doğal sabunları zaten bilinçli olan insanlar arayıp buluyorlar. Sabunların fiyatları ise 10 TL ile 25 TL arasında değişiyor” ifadelerini kullandı.