Mehmet TIRPAN

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyit Yıldız, İl Müdürlüğü olarak çiftçilerin başarılı olmasını, çiftçilerin doğdukları yerde geçimlerini sağlamalarını önemsediklerini söyledi.

Sivas’taki çiftçileri her zaman yanında olduklarını ifade eden Yıldız: “Çiftçimizin alın terinin karşılığını alması, yeterince para kazanması gerekir ki köyünde kalsın ve çiftçilik yapmaya devam edebilsin. Bunun için Hem Bakanlık olarak desteklemelerimizle hem de İl Müdürlüğü olarak projelerimizle çiftçimizin destekçisiyiz” dedi.

Çiftçilerin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini ve çözüm yolları aradıklarını aktaran Yıldız: “Bölgenin en önemli ürünü olan buğday üretimi ile ilgili demonstrasyon çalışmalarımız devam ediyor ve konu ile ilgili projeler üretmeye çalışıyoruz. Üreticimizin, karşılaştıkları her türlü sorunda yardım etmek istiyoruz. Önceliğimiz eğitim; eğitim konusunda her türlü fikre ve talebe açığız. Çiftçilerimizin yaptıkları işi daha iyi yapmaları için atacakları her adımda yanlarındayız. İl Müdürlüğü olarak ilimizin tarım ve hayvancılığını daha ileriye taşımak için elimizden geleni yapacağız. Bakanlık ve İl Müdürlüğü olarak sahadayız. Bitkisel üretim alanında tecrübelerini önemsediğimiz Ahmet Sadi Okatan’ı ziyaret ettik. Okatan, çalışmalarıyla, üretimdeki başarılarıyla teorik bilgilerini pratiğe aktaran örnek bir çiftçimizdir" ifadelerini kullandı.