MEHMET TIRPAN

Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, Sivas’ın kenevir ekimi yapılacak iller arasına alınmasının çiftçilerce sevinçle karşılandığını, ilimizde kenevir ekimi yapılması noktasında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile beraber alt yapı çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Kenevirin neredeyse her alanda kullanıldığını ve ilimizde ekimin yapılması noktasında çiftçilerin hazır olduğunu aktaran Başkan Çetindağ, “Kenevir ekimi yapacak olan çiftçileri Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzle birlikte belirleyeceğiz. Öncelikli olarak sicili düzgün çiftçilere kenevir ekimi noktasında izinler verilecek. Denetim noktasında jandarma ve Emniyetten destek alınacak” dedi.

Önümüzdeki günlerde kenevir ekimi ile ilgili bilgilendirmelerin yapacaklarını aktaran Başkan Çetindağ, “Çiftçilerimiz üretmeye hazır. Kenevir ekimini yapacağız ancak işleme noktasında sıkıntı yaşayabiliriz. Bu konuda da ilimizde veya il dışında bulunan iş adamlarımıza önemli görevler düşüyor. Nuri Demirağ OSB’deki alt yapı çalışmalarının bu yıl bitmesi planlanıyor. O bölgeye iş adamlarımız kenevirin işleme noktasında yatırım yapabilir. Ekonomik yöndende oldukça değerli olan kenevirin işlenmesi noktasında geçtiğimiz yıllarda Müstakil ve Sanayiciler İş adamları Derneği talip olmuştu. Eğer keneviri ilimizde üretir ve işlersek il ekonomisine ciddi katkıda bulunmuş oluruz. İlimizde hem yeni istihdam alanı da açılmış olur. Kenevirin Sivas’a çok ciddi katkılarının olacağını düşünüyorum. Sivas’ta kenevir ekilmesi noktasında emek veren herkese de ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.