ADNAN HASAN FİŞENK

Elektrik faturalarına yansıtılan TRT payı konusu yeniden gündeme geldi. Zaman zaman sosyal medya ve TBMM’de gündeme getirilen konu tepki toplamaya devam ediyor. Vatandaşların zorunlu olarak ödemek zorunlu olduğu TRT payına ilişkin geçmiş günlerde dava açılmasına rağmen kesin bir sonuç elde edilememişti. Tepkilerin tekrar artmasından dolayı konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisinde gündeme Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, çiftçilerin kullandığı elektrikten TRT payı alınmaması noktasında kanun teklifi verdi.

Çiftçilerin son yıllardır oldukça zor bir süreçten geçtiğini hatırlatan Karasu, “2019 yılında yaşanan kur artışı, ekonomik kriz ve bölgesel kuraklık çiftçileri zor durumda bıraktı. Çiftçilerin üretimden çekilme noktasına geldi. En azından çiftçilerden TRT payı alınmasın” dedi.

Her fırsatta çiftçilerin desteklenmesi konusunu gündeme getirdiklerini hatırlatan Karasu, “Tarımın ve hayvancılığın bitme noktasına geldiği bu dönemde çiftçinin desteklenmesi ve zirai makine ve teçhizatlarının yenilenebilmesi için düzenleme yapılması elzemdir. Çiftçilerimizin hakkını savunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.