MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Milletvekili seçildikten sonra Sivas’ın sağlık sorunları sürekli TBMM^de gündeme taşıdıklarını ancak iktidardan yeterli desteği alamadıklarını söyledi.

Vatandaşların sağlık hizmeti alırken oldukça sıkıntı yaşadıklarını aktaran Karasu, “Sivas’ın çok ciddi bir sağlık sorunu var. Biz sorunları dile getirdiğimizde birileri çıkıp sağlıkta eksikliklerimiz olabilir ancak büyük bir problemimiz yok deniliyordu. İktidar Partisi özellikle sağlık noktasında oldukça fazla iddialı idi. Ne oldu da Sivas sağlık noktasında sıkıntı yaşıyor” dedi.

Sivas’a en son 24 doktor ataması yapıldığını aktaran Karasu, “İktidar milletvekilleri ve MHP’nin milletvekili Sivas’ta öyle bir hava estirdiki sanki sağlıkta yaşanan sorunlar kökten çözüldü. Bir çoçuk kardiyologu geldi diye neredeyse meydanda davul zurna çaldıracaklardı. Ama Sivas’ın sorunları büyüyerek devam ediyor ne yazık ki. Numune Hastanesinde 212 tane doktor var. 91’i sözleşmeli. Sözleşmeli ile kadrolu doktor arasında ciddi bir ücret farkı var. Ben bunu geçmişte de gündeme taşıdım. 6. Bölgede görev yapan doktorların tamamı sözleşmeli. Sivas 5. Bölgede. Bu bölgedeki doktorların yüzde 50’si sözleşmeli yüzde 50’si kadrolu. Ama burda bi sorun var. Yozgat 4 bölgede doktorların tamamı sözleşmeli. Demekki oradaki iktidarın ağırlığı farklı bastırıyor Sivas’ın ağırlığı farklı bastırıyor. İktidarın oradaki milletvekilleri daha ciddiye almışlar. 31 doktor tayin istedi. Tayin istemeyen doktorlar ise hergün 160 hasta muayene ediyoruz daha az muayene yaparız diyorlar. Sorun büyüyor. Sorunun acilen çözülmesi gerekiyor. Bu sorunun çözümünün yolu kadro sayısı artırılmalı. İlçelerdeki boş kadrolar merkeze çekilebilir. Sivas’ta zaten Numune ve Cumhuriyet Üniversite hastanesi var. Cumhuriyet Üniversitesinde de doğru düzgün hiç bir ekipman alınamıyor. Para olmadığı için malzeme de alınmıyor büyük ameliyatlarda gerçekleştirilemiyor. Bizde bunları birebir yaşıyoruz. Parayı gönderecek olan iktidar. Ancak bu finansal sıkıntı bir türlü gideremiyor. Aksi halde sağlık noktasında çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kalacağız” ifadelerini kullandı.