MEHMET TIRPAN

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Yerli ve yabancı turistlerin kentten gitmesi ile birlikte esnafların işlerinde ciddi durağanlık yaşandığını söyledi.

Esnafların zor bir süre girdiğini bu sebeple vergi ve Bağ-Kur ödemelerinin ertelenmesi gerektiğini aktaran Başkan Köksal, “Bağ-Kur primlerinin ertelenmesi ve düşürülmesi konusunda talep de bulunduk. Yine devletimize verdiğimiz vergilerin ötelenmesini istiyoruz. Bir çok esnafımızın ödemeleri var. Önümüz kış esnafların ayakta kalması için destek şart. Bu konuda hükümetimizden destek istiyoruz” dedi.

Bağ-Kur emeklilerinin maaşının asgari ücretinde altında olduğunu bu durumun hiçbir ülkede görülmediğinin de altını çizen Başkan Köksal, “Bağ-Kur primleri 1 yıl ertelenmeli. Borçlar yeniden faizsiz yapılandırma yapılmalı. Günümüzde muazzam bir pahalılık ve işsizlik var. İnsanlar boş geziyor. Üniversite mezunları iş bulamıyor. Hal böyle olunca ekonomi sıkıntıya giriyor. Sivas esnaf ağırlıklı bir il. İş bulamayan insanlar iş yeri açıyor. Bir süre ayakta kalan yeni işyerleri ya ticaretine devam ediyor yada batıyor. Yine emekli olan bazı insanlar aldığı maaşla geçinemeyince oda esnaflığa başlıyor. Bu durum o kadar üzücü bir durum ki yeni işyeri açan şahıs aldığı kıdem tazminatını kaybediyor. Sonra açtığı dükkanı kapatmak zorunda kalıyor. Bu nedenle Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına iyileştirilme getirilmesi lazım. Bu konuyu sürekli Ankara’da da dile getirdim” ifadelerini kullandı.