SÜMEYRA DENİZ

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Merkez İlçe Olağan kongresi dün Sivas Belediyesi Nikâh Salonunda gerçekleştirildi. Kongreye CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, belediye başkanları muhtarlar, delegeler ve partililer katıldı. Kongrenin açılışını merkez ilçe başkanı Adil Keser yaptı. Keser açılış konuşmasında, divan başkanlığı önergesini oylamaya sundu oylama sonucunda Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök Divan Başkanı olarak kongreyi yürüttü.

Genel olarak çalışmaların yetersizliği ve sıkıntıların dile getirildiği kongrede alan Gündüzköy Köyü muhtarı Hüseyin Avcu köylerde çalışma yapılmadığından yakındı.

Sivas İl Gençlik kolları başkanı Orhan Yeniköy ise kongrede yaptığı konuşmada partili olarak özeleştiride bulundu. Yeniköy, “ Şu an bakıyorum salonumuz bomboş, gençler her zaman bekletiliyor, gençlere hep siz bir durun deniliyor. Her durumda gençler hep dışlandı bunun kırgınlığını hepimiz yaşadık bu söylediklerim bütün yöneticilerimiz için geçerli değil bizlere değer verende var. Bence büyüklerimiz kürsüye çıktıklarına bundan sonra CHP’de gençler ne durumda olacak bunun cevabını vermeli. 7 yıl boyunca görev yaptık birçok şeyle karşılaştık gençlere hakaret edildi iftira biz hep bunun karşısında durduk ve her zaman emekten yana olduğumuzu söylüyoruz” dedi.

Üçüncü sırada konuşan İbrahim Akpınar ise yine parti içi özeleştiri yaparak çalışmaların yetersiz olduğunu ve Atatürk’ün gençliğe verdiği önemi ve bu önemden şu an ki partide eser kalmadığını ifade etti. Akpınar, “ Gece gündüz demeden çalışan sokaklara bayraklar asan sokaklarda bildiri dağıtan Gençlik Kolları İlçe Başkanı, ikili husumetten tüm kişisel hırslar yüzünden delege yapılmamıştır yaptırılmamıştır. Delege yapılmadığı gibi üstüne üstlük küfürler yemiştir. Şimdi soruyorum salona gençliği olmayan bir parti hangi mahallede hangi köyde çalışma yapabilir? Hiçbir yerde.” ifadelerini kullandı.

Akpınar konuşmasının devamında, “1961 den 1977’ye kadar olan genel seçimlerin ortalaması yüzde 35.8 iken 1995’ten 1 Kasım 2015’e kadar olan genel seçim sonuçlarının ortalaması yüzde 14.6’dır.  Bakıyoruz belediye seçimleri oluyor fakat partimizden belediye başkanlığına kimse aday olmuyor peki neden? Çünkü inanan yok ben bunu telaffuz ederken içim acıyor.  Ortalık milletvekilliği aday adaylığından geçilmezken belediye seçimlerine bir kişi çıkmıyor çünkü araba kiralayanlar köy köy ilçe ilçe gezenler belediye seçimini kazanacağımıza inanmıyorlar. 2 sene geçti kongremizi yapalı delegeler üyeler kimin aklındaydı? Hasta olan partililerimize geçmiş olsuna mı gittik?  İş kurana dükkân açana hayırlı olsun mu dedik? Cenazelerine gitmeyi bırakın başsağlığı diledik mi ?” şeklinde konuştu.

Oylama sonucunda ise Adem Demir 103 oy alırken, Özcan Erdoğan 150 oy alarak Merkez İlçe Başkanı seçildi.