MELTEM DUMAN

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 98. Yıl dönümü Sivas’ta kutlandı. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yılmaz Coşkun ve partililer Kent meydanında bir araya gelerek Atatürk Anıtında çelenk sundu ve günün anlam ve önemini anlatan açıklamalarda bulundu.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması akabinde Atatürk Anıtına çelenk sunan İl Başkanı Yılmaz  Çoskun, “Cumhuriyet Halk Partisi, bağımsızlık mücadelesini yürüten Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin devamı olarak, Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923 tarihinde kuruldu. Kapitülasyonlar sonucu emperyalist ülkelerin pazarı durumuna düşmüş bir ülkenin kurtuluş ve kuruluşunu gerçekleştiren, dünyanın en köklü ve Türkiye’nin en eski siyasi örgütlenmesidir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurulduğu günden bugüne kadar Atatürk’ün ilke ve devrimlerine, demokrasinin emeğin ve insan haklarının yılmaz bekçisi olduğunun altını çizen Başkan Coşkun, “Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşundan itibaren Türkiye’nin imarında, iktisadi yapılanmasında, çok partili rejime geçişte, demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin gelişmesinde, sosyal devletin oluşmasında emekleri ve emek verenleriyle beraber bugünlere kadar gelmiştir.  Cumhuriyetin ilk yıllarında olduğu gibi kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu ilkelerden asla taviz vermeden, bugünde  halkımız ve ülkemiz için, cumhuriyetimizin korunması, refahın artırılması, içeride ve dışarıdaki hainlere fırsat vermemesi için çalışıyoruz. Kendi saltanatları, ikballeri uğruna her şeyi mübah sayan , ülkemizi kan gölüne çevirmek uğruna kendi saraylarında, kendilerini kurtarma derdine düşenlerle mücadele etmek ve tüm karanlık planlarını ortaya dökmek için siyaset yapıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi, bu ülkede savaşı bitirip, huzuru getiren partidir. Cumhuriyet Halk Partisi, halkıyla yürüyen, hiçbir ayrım yapmadan tüm kesimleri kucaklayan partidir. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’dir. Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki, hiçbir hesap , bizim insanımızın canından daha değerli değildir. Bunun karşısında duracak, halkıyla birlikte gözünü kan bürümüşlere ve iktidarının sürmesi için her yolu mübah sayanlara dur diyecek olan, halkın ve Atatürk’ün partisi  cumhuriyet halk partisidir ! Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve demokrasiyi kuran parti olarak, Türkiye’nin aydınlık geleceğini hedefleyen ezilenlerin ve halkın partisi olarak halkımızı kucaklamaya devam edecektir.Bu duygu ve düşüncelere Cumhuriyet Halk Partisi’nin 98. Kuruluş yıl dönümünü örgütümüz ve tüm halkımız adına kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım” ifadelerini kullandı.