YÜKSEL MENEKŞE

Yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle Sivas esnafı, alış-verişte hareketlilik umuduna koyuldu.

Esnaflar, Ramazan satışları için hazırlıklarını tamamlarken, bu hareketlilikte, normal zamanda uyulması gereken ve hayati önem taşımayan aksaklıkların hoşgörüyle karşılanmasını bekliyor.

Konuyla İlgili bir basın açıklaması yapan Sivas Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül, esnafa ceza ile değil uyarı ile yaklaşılmasını beklediklerini ifade etti.

Yaklaşık bin 500 esnafın dar koşullarda ticaret yaptığını ve Ramazan ayındaki hareketliliğin ceza ile giderilmemesini temenni ettiklerini söyleyerek, ‘’Bilindiği üzere şerefli bir Ramazan ayına daha ulaşmanın onurunu yaşamaktayız. Bilinmesini isterim ki her şeyden önce bu ay içerisinde birçok yönden sabır ve tahammül derecemiz de test edilecektir. Bu nedenle bu ay sıcağın ve orucun etkisinden sıyrılarak her durumun hoşgörü ile karşılanması, gönül yıkmadan hareket edilmesi, en temel ilkemiz olmalıdır.

Tabi ki biz bu hoşgörüyü yalnız halkımız ve esnafımız açısından değil, resmi kurumlarımız açısından da bekliyoruz. Çünkü esnafımız da, ramazan ayının etkisiyle yoğun bir tempo içerisinde hizmet vermek zorunda kalmaktadır. Normal zamanlarda uyulmasını beklediğimiz, ancak hayati önem arz etmeyen bazı hususlara karşı, kurumlarımızın biraz daha esnek davranmasının gerekli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü esnafımız, geride bıraktığımız durgun bir dönemin etkilerini üzerinden atmaya çalışmaktadır. Bu nedenle esnafımız açısından bu ramazan ayının farklı bir önemi vardır. Bu ayın bereketi ile esnafımızın kazanacağı üç beş kuruşun da ceza yağmurları ile alınıp götürülmesini hoş bulmayacağımızı ifade etmek isteriz.

 

Hepimiz aynı geminin yolcusuyuz, bir tarafımız batarken bir tarafımız yüzecek değildir. Esnafımız ayakta kalırsa, iş olur, aş olur. O vakit halkımız da, kurumlarımız da ayakta kalır, ne zaman esnafımız batarsa, o zaman bu gemi de batar. Biz, hem halkımız hem de kurumlarımız nezdine, esnafımızın kıymetinin bilindiği, taciriyle ticaretiyle anılan bir şehir olmak ümit ederek, Mübarek Ramazan ayınızı kutlar huzur içerisinde geçmesini temenni ederiz’’ dedi.