MEHMET TIRPAN

Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül, pandemi döneminde esnafların her geçen gün  umudunu yitirdiğini, artık ayakta duramaz hale geldiğini söyledi.

Esnafların birer birer kepenk kapatmaya başladığını vurgulayan Başkan Akgül, “Ayakta duramayan esnaflara özellikle son günlerde cezalar yazılmakta. İşi gücü olmayan siftah yapamayan esnaflara ceza yazılması ne kadar doğru. Bu insanlar zaten borçlarını ödeyememiyor üstüne bir de cezaya maruz kalıyorlar” dedi.

Esnafların mutsuz olduğunun altını çizen Başkan Akgül, “Ülkemiz genelinde ve ilimizde yaşanan pandemi sürecinde, il hıfzıssıhha kurul kararları doğrultusunda tedbirler çerçevesinde zor süreçten geçen esnafın biraz nefes alması gerektiğine inanıyorum. Her esnaf aynı şartlarda değil, bizim esnafımız küçük esnaf. Üyelerimizi ziyaret ettiğimde dertlerini dinleyip bir çözüm için koştururken son günlerde denetimdeki cezalardan şikayetçiler. Kurumlarımızdan isteğim yapılan denetlemelerde görevli arkadaşların esnafımıza karşı biraz daha müsamahalı olması. Eğer bu zor zamanlarda bir de ceza yükünü yüklersek esnafımızı zora sokmuş oluruz. Ben inanıyorum ki, her işin bir kolayı ve çözümü vardır. Onun için zorlaştıran değil kolaylaştıran olmamız gerekiyor. Birbirimize en çok sahip çıkmamız gereken bu zamanlarda, lütfen toplumun bel kemiği olan esnafımızı yormayalım. Bir ve beraber olduğumuzda çözemeyeceğimiz hiçbir şey yoktur. Yeter ki derdimiz toplumun huzurunu tesis etmek olsun” ifadelerini kullandı.