Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet yapılanması soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan kişiler dolayısı ile Sivas’ta bulunan cezaevlerinin kapasitesi doldu taştı.

BİN KİŞİLİK KAPALI CEZAEVİ İLE 600 KİŞİLİK KADIN AÇIK CEZAEVİ YAPILACAK

Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Sivas’a bin kişilik yeni bir T tipi kapalı cezaevi ile 600 kişilik kadın açık cezaevi yapılacağını söyleyerek,”Çok büyük bir ceza evi yapılacak. Bin kişilik T tipi bir kapalı cezaevi olacak. Yanına da 600-700 kişilik civarında kadın açık cezaevi yapılacak. Erkek açık ceza evimiz zaten var. E tipi cezaevimiz var. T tipi yeni yapılacak” dedi.

CEZAEVLERİNDE 500 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Başsavcı İrcal, Kılavuz bölgesinde bulunan mevcut E tipi ceza evinin olduğu alanda inşa edilecek olan ceza evlerinin Sivas ekonomisine ciddi oranda katkı sağlayacağını belirterek, “Personel sayısı olarak düşünürsek 400-500 kişi istihdam eden bir kurum olacak” şeklinde konuştu.

KADIN AÇIK CEZAEVİ BELEDİYE’YE DEVREDİLECEK

Başsavcı İrcal, halen tarihi binada faaliyet gösteren kadın açık cezaevinin yeni cezaevlerinin tamamlanması ile taşınacağını, bu taşınmanın ardından 30 dönümlük alanın belediyeye tahsis edileceğini söyleyerek, ”Kadın açık cezaevimizi belediyemize devredeceğiz. Sayın valimizin bu konuda ki tasarruflarını çok iyi biliyorum” ifadelerini kullandı.